Redactie
Redactie Drinken 3 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

Gin tonic is hot deze zomer: dit zijn de beste combi’s

Mercat is dé zomercocktail en verkrijgbaar in verschillende combinaties. Dit zijn de lekkerste!

Voor Culy ging jpschadde op zoek naar de beste combinaties van een aantal speciale gins en verschillende tonics.

Ming Chao

Welke gin tonic bij welk weer?

Er waren verschillende topbartenders op het event om de aanwezigen van de nodige Gin & Tonic te voorzien. Omdat het weer in Nederland nu eenmaal niet altijd extreem zomers is, vroegen we Mister Cocktail Albert van Beeck Calkoen wat de beste combinaties zijn bij verschillende temperaturen.

Warm weer

Ga voor Gin Mare met 1724 Tonic. De kenmerkende volle smaak van de Mediterraanse keuken is helemaal terug te vinden in deze kruidige G&T. Olijven, basilicum en rozemarijn gecombineerd met de zachte 1724 Tonic maken de perfecte warm-weer G&T. Serveer met een blaadje basilicum voor het aroma.

Op een normale zomerdag

Old English Gin met Fever Tree Mediterranean Tonic is echt een all-round gin tonic! Alles wat lekker is aan deze longdrink kun je vinden in de combinatie met deze iets gezoete gin uit Denemarken: heerlijke citrus zoals citroen en sinaasappel, het frisse van de jeneverbes en een ronde, volle afdronk. Serveer met een een schijfje citroen.

Ming Chao

Tijdens een regenachtige dag

Kies voor Williams Chase Great British Extra Dry Gin en 1724 Tonic. Deze gin, die overigens van aardappel is gemaakt, heeft een bijzondere set botanicals. Onder andere nootmuskaat, gember, hop, kaneel en kruidnagel zijn hierin verwerkt en vormen de perfecte gin voor bij de open haard. Gemixt met 1724 en een partje grapefruit doet -ie overigens heel goed wat een gin tonic hoort te doen: de dorst lessen en heerlijk verfrissen.

Onze altijd-goed-favoriet

Onze favoriet voor deze zomer is de VL92 met Fentimans tonic. Deze kreeg in de garnering gember mee, wat een verrassende extra twist geeft aan de toch al bijzondere smaak van dit drankje. Maar geloof ons, alle andere combinaties waren ook de moeite waard. Snel naar de slijter dus!

Handig: dit gin tonic-tabel (klik voor een vergroting!) is gemaakt door cocktailprofessionals. Zelf ook de perfecte Gin & Tonic maken? Lees dan het artikel wat we daar onlangs over schreven. Cheers!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.