Redactie
Redactie Drankjes 28 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Recept voor Culy’s mojito

Onlangs was Culy’s Monique samen met een aantal andere lifestyle bloggers bij restaurant Bo Cinq in Amsterdam. Op het programma stond onder andere een cocktailworkshop, waar een prijs aan verbonden was: de origineelste mojito-variant die bedacht werd, zou echt op de kaart van Bo Cinq komen. En Culy won!

Monique: “Ik probeerde iets verfrissends uit: de basis Mojito, maar dan met extra munt, komkommer, Bols meloenlikeur en bovenop een limoentje gevuld met Bacardi 151, een extra sterke rum die je in vuur & vlam kunt steken. Flammable, dus! Tot mijn grote genoegen werd deze variant het best beoordeeld door Simon. En – tromgeroffel – binnenkort prijkt mijn drankje, genaamd “Monique’s Mojito”, op de cocktailkaart van Bo Cinq.”

Het (nu-niet-meer-zo-geheime) recept:

Doe in een hoog glas de partjes limoen en het stukje komkommer (eventueel in blokjes) en stamp voorzichtig met een muddler. Voeg de muntblaadjes en suiker toe en stamp weer aan.

Vul het glas voor ongeveer driekwart met crushed ice. Doe de 50 ml. rum en een flinke scheut (Bols) meloenlikeur in het glas. Roer goed door met een lange lepel of roerstokje. Schep crushed ice tot aan de rand en vul het glas af met Spa Rood.

Voor een extra speciale touch: snijd een limoentje doormidden, leg op het bergje crushed ice bovenop het glas en giet vol met Bacardi 151 en zet dit in de fik met een aansteker. Wees voorzichtig & enjoy!

Foto met dank aan CommeDesLeRoi

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.