Redactie
Redactie Drankjes 6 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Betoverende lavendel iced tea

Al langere tijd kennen we haar niet alleen meer als de kleindochter van de Grote Vriendelijke Reus Roald Dahl of als het vriendinnetje van Jamie Cullum. Sophie Dahl kan koken en dat mogen we weten ook!

De vrolijke blondine heeft ons veroverd met haar lieve uitstraling en haar yummie recepten, vandaag hebben we een betoverend drankje van Sophie via Food And Wine voor jullie: Iced Tea met lavendel. Heerlijke fris, maar toch een beetje zoet en verrassend door de lavendel. Wij gebruikten Russian Earl Grey van Lipton, hier zit al een klein beetje lavendel in. Gedroogde lavendel is o.a. bij Marqt te koop.

Als je geen gedroogde lavendel kan vinden, kan je deze samen met de theezakjes vervangen door 6 lavendel earl grey theezakjes.

Mix in een grote, hittebestendige kan de 2 liter water met de theezakjes en gedroogde lavendel, laat dit staan voor 10 minuutjes. Zeef vervolgens het mengsel en laat het afkoelen. Giet in een andere kan of kom de suiker bij het resterende water en roer goed zodat de suiker wordt opgelost.

Voeg de suikersiroop aan de thee toe en laat dit goed afkoelen. Serveer het drankje in longdrinkglazen met ijsblokjes en mooie takjes lavendel of munt.

zelfgemaakte ijsthee Sophie Dahl
Flickr
Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.