Redactie
Redactie Inspiratie 22 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze 57 dingen werden de afgelopen jaren ‘de nieuwe cupcake’ genoemd

In 2000 werd de cupcake in Amerika een hit, mede dankzij de aflevering van Sex and the City waarbij Carrie en Miranda op de stoep van Magnolia Bakery een cakeje aten. Een paar jaar later werd ook in Nederland de cupcake met z’n vrolijke frosting populair.

De jaren die daarop volgden werden allerlei zoetigheden betiteld als ‘de nieuwe cupcake’. Ja, ook wij bij Culy deden daar aan mee. De macaron was de nieuwe cupcake (gelukt!), en de éclair (iets minder gelukt). Maar ook de donut, de whoopie pie, de cake pop, de cake cups en de cronut. En nog veel meer.

De website Slate maakte een overzicht van alle dingen die de afgelopen 8 jaar ‘the new cupcake’ werden genoemd, met behulp van nieuwsdatabank Nexis.

De cupcake is officieel dood

Overigens kunnen we de cupcake in Nederland officieel dood verklaren, want Lily’s Cupcakes, het bedrijf dat als eerste in Nederland op grote schaal cupcakes bakte – en de allerlekkerste maakte van iedereen – , is gestopt. “Na vijf enerverende jaren besluiten oprichters Angelie Kaag en Cécile Wijdenes in 2014 om hun energie in nieuwe projecten te steken.”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.