Redactie
Redactie Dessertrecepten 24 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Worden cake cups de nieuwe cupcakes in 2013?

Toegegeven, charmant wordt het eten van een cupcake nooit. Ook droogt de cake vaak snel uit. Bij Bee’s Knees Baking Company in New York zagen we dé oplossing: cake cups.

Cake cups zijn zoals de naam al doet vermoeden kleine glaasjes of bekertjes gevuld met laagjes cake en topping/frosting. Ze zijn ongeveer even groot als een cupcake, alleen een stuk makkelijker te eten. Daarnaast kan je net als bij cupcakes eindeloos variëren met de inhoud, van red velvet tot triple chocolate en van fruit tot nootjes.

Wij werden meteen fan en gingen dan ook op zoek naar adresjes in Nederland die ze ook verkopen. Tot nu toe hebben we één plek gevonden: Cupcakes EnZo in Helmond. Hier gaan ze over de toonbank onder een iets andere naam, ‘spooncakes’.  

Woon je niet in de buurt van Helmond? Maak ze dan heel gemakkelijk zelf! Gebruik plastic of glazen bekertjes of glaasjes, te koop bij de supermarkt, Xenos, Hema en Blokker. 

LES0001

Wij geloven in cake cups, ze zijn zoveel handiger om te eten en makkelijker te maken (lees: tierlantijntjes zijn geen absolute must). Voor nu is het wachten tot ze in Nederland aan de man worden gebracht en iedereen ervan kan genieten.

Recept:

Maak  het beslag volgens dit recept en vet in plaats van een cake- of cupcakevorm een bakplaat met omhoogstaand randje van minstens 5 centimeter in. Heb je dit niet? Gebruik dan een ruime ovenschaal en vet deze in. Bedek met bakpapier.

Giet het beslag op de bakplaat of ovenschaal maar zorg dat de cakelaag niet hoger wordt dan 2-3 centimeter, in de oven zal het nog een stuk rijzen.

Bak de cake in 20-30 minuten gaar en test met een satéprikker of deze er droog uitkomt. Laat minstens een uur afkoelen in de vorm en haal vervolgens met het bakpapier eruit. Laat volledig afkoelen op een rack.

Maak ondertussen de frosting volgens het recept en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast. Snijd met een cakering ter grootte van je glaasjes, of met de glaasjes zelf, rondjes uit het deeg. Bewaar de restanten van de cake en verkruimel in kleine stukjes.

Vul je glaasjes met een laagje cake en bedek met een flinke dot frosting. Spreid met een vochtige lepel uit zodat je een gelijke laag krijgt. Top met de cake kruimels en serveer.

Ook leuk: ga aan de slag met ingrediënten die je nog in huis hebt. Denk aan jam, roomkaas, kant-en-klare cake, noten en bijvoorbeeld lemon curd in een potje.

cake cups2LES0003

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.