Redactie
Redactie Culinair nieuws 19 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Eerste macaronwinkel van Nederland geopend

Morgen, dinsdag 20 maart, opent midden in de Amsterdamse Pijp, de eerste macaronwinkel: Poptasi Pastry. Culy was bij de pre-opening.

In Frankrijk is het luxe koekje al helemaal ingeburgerd. In Nederland is de macaron aardig op weg, maar is het relatief onbekend. ‘Maar dat gaat veranderen’, aldus patissier Patrick van Drie. Hij richtte na een opleiding patisserie te hebben gevolgd in 2010 Poptasi Pastry op. ‘Je kunt eindeloos veel creativiteit in macarons kwijt, in zowel smaak, kleur als creatie’.

Precies 1 jaar na de oprichting van z’n eigen patisserie bedrijfje, opent Van Drie de eerste macaron winkel in Nederland. ‘Gevaarlijk lekkere macarons’ volgens Frans recept, uit eigen patisserie keuken.

Als een van de weinigen in Nederland organiseert Poptasi Pastry in hun open keuken ook macaron workshops. Daar leer je hoe je zelf macarons kunt maken.

culy0011culy0012

Culy ontdekt…

We namen een dag voor de opening een kijkje in de zaak en zijn flink onder de indruk. Een fijne zaak, waar achterin de macarons worden gemaakt door eigenaar Patrick en Sascha. Deze meesterpatissiers hebben echt verstand van macarons en weten precies wat wel & niet lekker is. Hun smaken zijn dan ook top: geen standaard chocolade en pistache, maar ook bijzondere flavours als Baileys, chocolate cinnamon crunch en Chai.

Absoluut een bezoekje waard als je macarons houdt of in Amsterdam bent. Maar we zouden er stiekem ook best een uurtje voor omrijden…

Dinsdag 20 maart 2012 opent de winkel aan de Gerard Doustraat 103, om 10.00 uur. Zie ook www.poptasi.com.

culy0001culy0002culy0003culy0004culy0005culy0006culy0007culy0008culy0009culy0010

Eigenaar Patrick vertelt over zijn passie voor macarons

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.