Redactie
Redactie Dessertrecepten 25 mei 2012
Leestijd: 2 minuten

Whoopie Pies

Waar je ook kijkt kom je wel een cupcake of macaron tegen. Maar ken je ook de Whoopie Pie? Deze kleine cakejes met vulling zijn in Amerika al een tijdje populair, en inmiddels beginnen ze Nederland ook langzaam te veroveren.

Wat zijn het nou precies?

Een Whoopie Pie bestaat uit twee kleine cakejes, in de vorm van een koekje, met een vulling ertussen. Je kan dus zeggen dat het een soort combinatie is van een cupcake en een macaron. Je kan de Whoopie Pie in veel verschillende smaken krijgen (of zelf maken!) en ze worden vaak afgemaakt met nootjes of kleurige sprinkles. De Whoopie Pie kent ook de bijnaam BFO; Big Fat Oreo.

Recept

Wij hebben gekozen voor chocolade whoopie pies. Kijk hier voor andere lekkere smaken!

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Zeef de bloem, zout, bakpoeder en cacaopoeder en zet het opzij. Mix met behulp van een mixer de suiker met de boter en olie luchtig. Voeg het ei, de melk en de vanille eraan toe en mix het goed door. Voeg dan de droge ingrediënten toe aan het mengsel en mix het nogmaals goed door.

Schep met een lepel kleine hoopjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat er minimaal 2 cm ruimte tussen de hoopjes zit. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Zorg ervoor dat het deeg net niet hard is geworden zodat je het nog licht aan kunt drukken. Doe dit door een velletje bakpapier op het deeg te leggen en druk het dan zacht aan. Laat de koekjes voor minimaal 5 minuten afkoelen.

Spuit met behulp van een spuitzak wat vulling op een koekje en leg hier een twee koekje op. Dip de zijkanten van het koekje eventueel in hagelslag, nootjes of ander lekkers naar keuze.

Vulling

Voor de vulling kan je eigenlijk alles kiezen wat jezelf lekker vindt. De vulling is op basis van een frosting. Kijk hier hoe je een klassieke frosting maakt.

Mix in een kom met behulp van een handmixer de boter samen met de poedersuiker tot deze luchtig is. Mix het voor minimaal 3 minuten lang. Voeg de fluff en de vanille eraan toe en mix het nogmaals goed door.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.