Van taart tot salade: de lekkerste recepten met verse vijgen

Culy 27 aug 2018 Inspiratie

Verse vijgen zijn weer volop in het seizoen en daar moeten we gebruik van maken, nu het nog kan. Daarom: de lekkerste recepten met verse vijgen! 

Of je ze nu zo uit het vuistje, op een pizza, broodje, salade of pasta eet: eigenlijk zijn verse vijgen altijd lekker. Helaas zijn ze in Nederland (meestal) flink aan de prijs, maar met deze recepten weet je zeker dat je een feestje op tafel krijgt.

Vijgen3
Bron: Sarah aan de Kook

Makkelijke vijgentaartjes met geitenkaas

Deze heerlijke hartige taartjes maak je op bladerdeeg en zijn super easy. Ook lekker als je ze kleiner maakt en bij de borrel serveert!

Vijg LW 10_09_07 04
Bron: Caroline Brouwer

Salade met mozzarella en Parmaham

Deze salade is een klassieker van Jamie Oliver, gemaakt door Caroline Brouwer.

Viva Arabia 0001

Bread & butter-pudding met amandelspijs en vijgen

Deze bread & butter-pudding is voor de verandering een ontbijtje met vijgen en komt uit het boek Viva Arabia van Nadia & Merijn.

Tartines

Tartines met geitenkaas, vijgen en prosciutto

Zin in een lekker broodje? Dan mag je deze tartines met geitenkaas, vijgen en prosciutto (inderdaad, een bekende combo!) van Renée Kemps zeker niet overslaan.

Vijgenjam chutney stock2

Vijgenchutney

Dol op kaas? Maak dan deze vijgenchutney van David Lebovitz voor bij een plankje.

Brood-geitenkaas-vijgen-stock

Crostini’s met geitenkaas, verse vijgen en walnoten

Tot slot een goddelijk borrelhapje: crostini’s met geitenkaas, verse vijgen en walnoten. De geitenkaas kun je eventueel vervangen voor blauwe kaas. Zo lekker!

Doe meer met vijgen:

Reageer op artikel:
Van taart tot salade: de lekkerste recepten met verse vijgen
Sluiten