Redactie
Redactie Lunch 1 sep 2011
Leestijd: 1 minuut

Vijgensalade à la Jamie Oliver

Een heerlijke vijgensalade van Jamie, via de blog van Caroline Brouwer.

9 goddelijke manieren om vijgen te eten

salade met vijgen
Happy days with the naked chef van Jamie Oliver

Zo maak je de vijgensalade

Verdeel de rucola over 4 borden. Snijd de vijgen kruiselings, maar niet helemaal tot de bodem in.

Knijp dan met je duim en wijsvinger de bodem van de vijg omhoog zodat de binnenkant blootgelegd wordt. Leg de vijgen op de rucola. Je kunt om iedere vijg een plakje ham wikkelen, maar je kunt de ham ook een beetje oprollen en er kleine roosjes van vormen. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden.

Strooi nog wat basilicumblaadjes over de salade. Maak ondertussen de dressing en verdeel de honing-citroendressing over de salade, zorg dat er ook wat dressing in de vijg terecht komt. Serveer er wat stokbrood bij om de dressing op te deppen.

Van taart tot salade: de lekkerste recepten met verse vijgen

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.