Bread & butter-pudding met amandelspijs en vijgen

Culy 17 sep 2014 Dessertrecepten

Bread & butter -pudding met amandelspijs en vijgen, een goddelijk toetje uit het boek Viva Arabia van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Een aanrader!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het brood in stukjes. Klop de melk los met de eieren en de zachte boter. Verdeel het brood over 4 eenpersoons ingevette ovenschaaltjes en schenk het melkmengsel erover. Laat het brood zacht worden.

Snij de vijgen open in vieren (niet doorsnijden, laat ze bij het steeltje aan elkaar zitten) en leg in het midden van elk schaaltje een vijg.

Verkruimel de amandelspijs erover. Bak de bread & butter-pudding in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Viva Arabia wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers en is te koop voor € 25,-.

Voor 4 personen:

  • 8 sneetjes brioche- of witbrood
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 4 rijpe verse vijgen
  • 80 gram amandelspijs
  • 4 eenpersoons ingevette ovenschaaltjes
Reageer op artikel:
Bread & butter-pudding met amandelspijs en vijgen
Sluiten