Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 31 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy’s Weekmenu: van mac & cheese tot aan taco’s met mais

Wat eten we vandaag? Ondanks dat we elke dag en de hele dag door met eten bezig zijn, struikelen ook wij elke dag weer over deze culinaire kwestie. Zeker als je gewend bent om in het weekend alvast alle boodschappen in te slaan voor de rest van de week, kan het handig zijn om alvast een weekmenu te plannen. Culy geeft je elke week een aanzetje met toffe recepten voor doordeweeks én voor het weekend.

In dit weekmenu laten we je zien hoe makkelijk het is om een heel gerecht op de bakplaat te maken, winnen we je hart met een zalige venkelsoep (daar gaan we in ieder geval vanuit…) en zorgen we dat je je dosis omega-3 binnenkrijgt met een lekker visje op woensdag.

En besluit je toch spontaan uit eten te gaan, dan bewaar je de boodschappen toch tot morgen? Altijd fijn om wat achter de hand te hebben.

Culy’s Weekmenu week 23 (3 t/m 9 juni)

Maandag
Aan het eind van de maandag ben je altijd blij dat je ‘m überhaupt weer hebt overleefd, daarom moet je het jezelf niet te moeilijk maken in de keuken vandaag. Deze kip en bloemkool met mangochutney komt helemaal van de bakplaat. Kwestie van alles in de oven schuiven en that’s it. Lekker met rijst, maar zonder kan ook.

Ovengerechten: kip en bloemkool van de bakplaat
Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Kijk ze eens pronken, die lentegroenten! Maak er deze aardappelsalade met het beste van de lente mee. Maak meteen wat extra en neem het restje mee naar je werk de volgende dag.

Aardappelsalade lente
Culy.nl

Woensdag

Dit kunnen wij élke dag wel eten: een frisse buddha bowl met zalm, bruine rijst en Japanse pickles.

Buddha bowl met zalm en bruine rijst
Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

Deze makkelijke mac & cheese caprese is een soort lichte versie van een pastaschotel, die heel geschikt is voor de lente. Vooral als de tomaten op hun best zijn. Neem er dus gerust ook allerlei bonte, gekleurde kerstomaten voor.

Pastaschotel: mac & cheese caprese
Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Zin in friet? Dat treft, want wij hebben het recept voor umamifrietjes met zeewierzout en zwartebonenmayo. Daar blijf je van eten, we waarschuwen je maar vast. Ook lekker met mosselen, kippenvleugeltjes of gewoon een simpele groene salade.

Umami friet met zwartebonenmayo

Zaterdag

Zaterdagen zijn voor taco-party’s! Nodig je beste vrienden uit en maak deze blauwe maistortilla’s met popcorn en gegrilde mais. Yep: dat is 3x mais in één taco.

Maistortilla's met popcorn en geroosterde mais

Zondag

Zondag is de ultieme soep-dag, wat ons betreft. Met deze romige venkelsoep met witte bonen en knapperige chorizo is het net alsof je ingewanden een knuffel krijgen. Lekker in je pyjama oplepelen terwijl je Netflix kijkt.

Venkelsoep met witte bonen en chorizo
Nancy van Batenburg voor Culy