Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 26 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Mosselen in sake (+ win het Zeeuwse Mossel kookboek!)

Aangezien het Nederlandse mosselseizoen officieel weer is begonnen, staan wij in de startblokken om zoveel mogelijk lekkere recepten met mosselen te koken. Dit recept voor mosselen in sake van Bart van Olphen staat hoog bovenaan ons lijstje. Lekker, die Japanse touch. En misschien nog wel het lekkerste van allemaal: je kunt het Zeeuwse Mossel kookboek van Bart winnen (zie onder)!

Mosselen met sake

Zo maak je mosselen in sake

Rasp de wortel en rettich en meng deze met de komkommer, radijs en bosui. Meng in een kom het limoensap met de sojasaus en sesamolie. Meng deze dressing met de salade en garneer die met het sesamzaad. Zet apart.

Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.

Verhit in een wok of een pan met een hoge wand de zonnebloemolie op hoog vuur. Bak daarin de knoflook in ongeveer een minuut iets zacht, maar niet verkleurd. Voeg de sake en de mosselen toe. Schud de pan of wok een keer goed en leg de deksel erop.

Voeg als alle schelpen openstaan de sojasaus en gember toe en meng alles goed. Garneer met de bieslook, daikon cress, rode shiso en bosui en serveer met de salade erbij.

Win het Zeeuwse Mossel kookboek!

Wij mogen 3 x het Zeeuwse Mossel kookboek van Bart weggeven aan gelukkige Culy-lezers. Wil jij dit boek winnen? Mail vóór 1 juni a.s. je naam en volledige adres naar [email protected] (zet ‘Zeeuwse Mossel kookboek’ in de onderwerpregel).

Zeeuwse Mossel kookboek

Het Zeeuwse Mossel kookboek van Bart van Olphen ligt in de boekhandel voor € 18,50 euro. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.