Culy’s foolproof 5-gangen kerstmenu: dit kan iedereen maken!

Of je nu jarenlang ervaring hebt of pas net komt kijken, koken moet – wat ons betreft – vooral leuk zijn. Omdat we zelf de stress tijdens het kerstkoken maar al te goed kennen, maakten we ook dit jaar een foolproof kerstmenu. Met vijf gangen (waaronder een feestelijke amuse) én vegetarische opties. Wat wil je nog meer?

Amuse – Feestelijke glaasjes met geitenkaas, vijgenjam en ham

Hoewel de meeste amuses op Culy.nl vrij makkelijk te maken zijn, vinden we deze van Caroline met geitenkaas, vijgenjam en gedroogde ham éxtra feestelijk.

Vegetarische optie: verse vijgen uit de oven met gorgonzola, walnoten en honing (ham uit het recept weglaten en vervangen voor walnoten).

Amuse kerst

Voorgerecht – Taartje van paling, Oudewijvenkoek en gekaramelliseerde appel

Dit gerecht is bij Culy’s Monique al jaren een hit en past qua smaak én uiterlijk perfect bij het kerstdiner.

Vegetarische optie: gepofte bietjes met geitenkaas, honing en tijm.

culy-22-512x332

Tussengerecht – Witlofsoep met gegrilde coquilles

Een heerlijk hartig soepje van Culy-lezeres Carina, gemaakt van witlof en op smaak gebracht met spekblokjes én gegrilde coquilles. Meer inspiratie? Kijk dan hier voor onze tien lekkerste soepjes voor tijdens het kerstdiner.

Vegetarische optie: maïssoep met truffelolie en popcorn.

lofsoep-2-512x384

Hoofdgerecht – Makkelijke beef Wellington

Met deze makkelijke beef Wellingtong van Eva in the Kitchen scoor je gegarandeerd punten! Volg het recept precies en het moét lukken. Lekker met aardappelpuree en geroosterde groenten uit de oven.

Vegetarische optie: Ottolenghi’s bloemkooltaart met rode ui.

Beef-Wellington-by-Eva-in-the-Kitchen-2-1052x1052-650x420

Dessert – Tiramisu

Tiramisu in een glaasje. Prima een dagje van tevoren te maken (goed afdekken in de koelkast).

Tiramisu glas 3