Witlofsoep met gegrilde coquilles

Culy 13 mrt 2013 Diner

Een heerlijk receptje van Culy-lezeres Carina.

Bak de knoflook en de ui in een hete pan met een scheutje olijfolie. Snijd de lof fijn en voeg na drie minuten bakken toe aan de ui. Bak totdat de lof ietwat geslonken is en giet er vervolgens de bouillon bij, samen met de aardappels. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer een half uurtje koken op een laag vuur.

Bak ondertussen de spekblokjes in een droge, hete pan. Pureer wanneer de aardappels gaar zijn de soep glad. Voeg de nootmuskaat, honing en basterdsuiker toe, waardoor de soep zijn bitterheid verliest. Besmeer de coquilles met een beetje olie en grill ze aan beide kanten in een hete grillpan, 1-2 minuutjes per kant.

Leg een paar spekjes in een mooi soepbord en schenk hier de soep op. Serveer met een de coquilles en een klein beetje zeezout. Schenk tot slot de slagroom over de soep.

lofsoep 3lofsoep 2

Voor 4 personen: 

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 middelgrote aardappels, in stukken
  • 1 1/2 el honing
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • Snufje nootmuskaat
  • 4 coquilles
  • 4 theelepels slagroom
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Witlofsoep met gegrilde coquilles
Sluiten