Culy
Culy Lunch 10 januari 2014

Maïssoep met truffelolie & popcorn

Een van onze favorieten soepen? Maïssoep! In Amerika ook wel traditoneel corn chowder genoemd. Maar wij geven ‘m een fijne Culy twist door te garneren met truffelolie en popcorn.

Neem een soeppan, verwarm de olijfolie op middelhoog vuur totdat deze goed heet is. Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot -ie een beetje aangebakken is, als het maar niet bruin wordt (ongeveer 3 tot 4 minuten). Doe de maïskorrels erbij en meng goed met de ui. Giet vervolgens de bouillon erbij zodat het mengsel in de pan onder staat. Mocht het mengsel nog niet volledig bedekt zijn, doe er dan wat extra water bij.

Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur wat lager. Kook ongeveer 20 minuutjes, tot de maïs door en door heet is. Breng op smaak met peper & zout. Haal de pan van het vuur en laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur.

Wil je de soep graag wat grover houden, dan is -ie nu klaar. Houd je van een gladde soep, doe de soep dan in een blender en mix tot het een gladde substantie heeft.

Je kan de soep koud of warm opdienen. Serveer de soep in mooie kommen of glaasjes en garneer met truffelolie, popcorn, wat losse maïskorrels en koriander.

Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Maïssoep met truffelolie & popcorn
Sluiten