Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 9 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

De meest bijzondere kerstherinneringen van de Culy redactie

It’s the most wonderful time of the year… Ja, op de Culy redactie zijn we dol op de feestdagen, en met name Kerstmis. Maar wat zijn onze mooiste kerstherinneringen? We delen ze graag met je.

Culy’s Monique

“Kerst werd bij ons thuis in Brabant altijd zeer uitgebreid gevierd. Als jong meisje stond ik al te helpen in de keuken; het begon met een beetje in een pan roeren, of koekjes uitsteken, maar dat werd al snel uitgebreid. Hele terrines maken, een kip in de oven (en dan elk halfuur bedruipen!) en extravagante toetjesparades met allerlei kleine gerechtjes waar ik al dagen mee bezig was.

Mijn moeder en ik bedachten alle recepten – na eindeloos gezoek in onze favoriete kookboeken, vooral Nigella Lawson – en deden de boodschappen. Mijn vader koos de wijnen en dekte de tafel samen met mijn zus mooi.

Na het eten was het tijd voor de enorme berg pakjes onder de boom. Al waren ze allemaal maar een paar euro waard: de hoeveelheid glinsterende cadeautjes met mooie strikken deed me elk jaar weer glunderen.”

Culy’s Nancy

“Als ik alle kerstvieringen in mijn leven in mijn brein terugspoel, heeft elke kerst zijn eigen mooie herinneringen. Als kind was ik al gek op deze tijd van het jaar en nog steeds, met name omdat we alles uit de kast trekken om alles mooi te maken. Huizen worden versierd, vanbinnen en vanbuiten (een feest om langs de Amsterdamse grachtenpanden te wandelen), we gaan extra feestelijk koken en we zijn veel samen met onze liefste lievelingsmensen. Alles lijkt magisch mooi te worden.

Het liefst trek ik dan ook veel tijd uit om zo lang mogelijk te genieten van deze periode vol feestelijkheid. Ik ga elk jaar in december met mijn moeder naar de kerstmarkt in Düsseldorf om alvast helemaal in de sfeer te komen. Daarna zit ik zó vol met kerst-voorpret, dat ik mijn huis begin te versieren (elk jaar een echte kerstboom) en driftig kerstrecepten begin te hamsteren.

Het liefst sta ik uren in de keuken om van die dingen te maken die je anders nooit maakt: salted caramels, gerold in vloeipapiertjes, peperkoekmannetjes en alles waar je eetbare glitter in kunt verwerken. Want met kerst mag het áltijd een onsje meer zijn.”

Wat is #deleven voor jou?

Die bijzondere kerstherinneringen zijn echte #deleven momenten. Zorgverzekeraar Anderzorg wil graag weten wat voor jou #deleven is, upload je foto en wie weet zie jij jezelf dit jaar nog terug op tv.

In samenwerking met Anderzorg

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.