Culy
Culy Inspiratie 19 sep 2018

Culy’s 5 lekkerste recepten met linzen

Van Beluga tot Le Puy en van groen tot rood: linzen komen in allerlei soorten, maten en smaken, en kun je dan ook voor de meest uiteenlopende gerechten gebruiken. Dit zijn onze 5 lekkerste recepten met linzen. 

Low budget rode-linzensoep met kokos en koriander

Dit is ons favoriete recept dat al door menig Culy-lezer is gemaakt. Deze soep maak je met tal van ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt en voedt een heel weeshuis (oké, bijna dan).

Linzensoep met kokos

Linzen met tomaten en gorgonzola à la Ottolenghi

De aubergines met karnemelksaus uit Plenty van Yotam Ottolenghi zijn nog steeds razend populair, maar een ander succesnummer is dit gerecht met in de oven gedroogde tomaatjes en gorgonzola. Heb je het boek niet in huis? Vrees dan niet, wij mochten het recept van blogger Caroline Brouwer overnemen.

Linzen_1203_18_16

Lauwwarme linzensalade met gepocheerd eitje

Een ander gerecht uit de Culy-keuken is deze lauwwarme linzensalade met shiitake paddenstoelen, rucola, walnoten, avocado, een knoflook-tijmdressing en een gepocheerd eitje. Deze vega crowd pleaser vult goed en is ook de volgende dag nog overheerlijk.

lauwwarme linzensalade met gepocheerd eitje2

Groentecurry met pompoen, aubergine, linzen en kikkererwten

Dit recept voor een gezonde groentecurry met pompoen, aubergine, linzen en kikkererwten komt van de Vlaamse Pascale Naessens. Ze is de best verkopende culinaire schrijfster van Vlaanderen en dat is niet voor niets! Haar boeken draaien om gezond eten, met heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn.

Curry

Krokante zalm met salsa verde en linzen

Tot slot een heerlijk gerecht met zalige zalm van Bart van Olphen. Lekker met een frisse salse verde!

krokante-zalm-met-salsa-verde1-512x544

Meer over linzen:

Reageer op artikel:
Culy’s 5 lekkerste recepten met linzen
Sluiten