Redactie
Redactie Diner 24 dec 2013
Leestijd: 2 minuten

Groentecurry met pompoen, aubergine, linzen en kikkererwten

Pascale Naessens is de best verkopende culinaire schrijfster van Vlaanderen en dat is niet voor niets: haar boeken draaien om gezond eten, met heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn.

Goede voedselcombinaties en gezonde vetten eten, dat is de kookfilosofie van Pascale. Het is geen dieet, maar een manier van eten die je gezondheid ten goede komt.

Haar laatste boek heet Puur genieten 2 en is een absolute aanrader. Vandaag een recept uit dit boek op Culy: groentecurry met pompoen, aubergine, linzen en kikkererwten. Pascale: “Het is makkelijker om dit gerecht klaar te maken in grotere hoeveelheden. Maar geen probleem als je dan te veel hebt, want zoals bij de meeste stoofpotjes smaakt het de volgende dag nog beter.”

Puurgenieten2_coverdoorblader.indd

Spoel de linzen. Snijd de pompoen (de schil mag eraan blijven), de aubergine, de tomaten en de ui in grote stukken. Giet een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Bak hierin de aubergine en de ui ongeveer 7 minuten. Voeg dan de tomaten, de pompoen en de linzen toe. Giet er water bij zodat alles goed onderstaat. Voeg ook de rode currypasta toe. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten zacht koken. Voeg de kikkererwten 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Serveer in een mooie schotel en werk af met de koriander.

Tip: rode currypasta
Ik haal de currypasta in een gewone supermarkt; deze westerse curry is veel zachter dan de curry die je in een Aziatische winkel kunt kopen. Vier eetlepels van een Aziatische curry zou te veel zijn. Dus de boodschap is: altijd eerst proeven!

Tip: linzen
Er zijn veel verschillende soorten linzen. De kooktijd is afhankelijk van welke soort linzen je gebruikt. Je hebt rode linzen, die maar ongeveer 15 minuten moeten koken, maar die barsten open en zijn meer geschikt voor soep. De meeste groene linzen vergen 30 minuten kooktijd, en blijven stevig. Die heb ik dus gebruikt voor dit gerecht. Linzen die 1 uur moeten koken, kook je best apart. Sommige linzen moet je eerst weken, lees dus eerst goed de bereidingswijze op de verpakking.

Afbeelding van eenpansgerecht curry met pompoen
Puur genieten 2

Puur genieten 2 is te koop bij de (digitale) boekhandel voor € 24,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.