Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 30 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze Culy-recepten zijn niet makkelijk, maar beláchelijk makkelijk

Iedereen heeft er wel eens behoefte aan: recepten die zo makkelijk zijn dat je het haast niet kunt geloven. Een gevalletje minimale moeite, maximaal resultaat dus. En empathisch als we zijn, nemen we dit hartstikke serieus. Hierbij een toevluchtsoord van recepten die zó makkelijk zijn dat je ze eigenlijk het liefst elke dag wilt maken.

Beschouw ze als je geheime wapen tijdens een volgend etentje.

Dit zijn de allermakkelijkste recepten van Culy

We trekken natuurlijk al met enige regelmaat een flinke trukendoos open wanneer het gaat om makkelijk én efficiënt koken. Zoals de tips van Culy’s Winnie met welke ingrediënten je snel koken vergemakkelijkt. Maar het leukst blijven toch de recepten die indruk maken – op jezelf en op anderen – maar waar je werkelijk totaal geen tijd voor hoeft in te leveren.

Egg fried rice in 5 minuten

Eerlijk is eerlijk: als gebakken rijst binnen 5 minuten klaar kon zijn zouden we het elke dag eten. Onze nummer 1 tip om dit te bereiken: kook altijd te veel rijst zodat je deze egg fried rice de volgende dag – en wellicht die erna – kunt eten. Een recept zó makkelijk, je gelooft je ogen – en smaakpapillen – niet.

> Naar recept: Culy Basics: simpele gebakken rijst met ei (egg fried rice) – klaar in 5 minuten!

egg fried rice | comfort food | makkelijk weekmenu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Snelle wontonsoep

We horen je denken: supersnelle soep en dan ook nog eens met wontons? Ja zeker, wij hebben het verlossende recept voor al je acute wontonsoepbehoeftes: razendsnel om te maken en dikke kans dat je het nog sneller gaat verorberen.

> Naar recept: Culy Homemade: pittige wontonsoep met maar 5 ingrediënten

Pittige wontonsoep / wontons maken met wontonvellen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pindakaasnoodles

Als comfort en smaak in het huwelijksbootje zouden stappen, dan zouden dat pindakaasnoodles zijn. Zijdezacht en bomvol smaak lijkt dit gerecht eentje waar je uren over na hebt gedacht en minstens zo lang voor in de keuken hebt gestaan. Niets is minder waar.

> Naar recept: Culy Homemade: de beste (en makkelijkste!) pindakaasnoodles ooit

makkelijke pindakaasnoodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lasagne van ravioli

Lasagne van ravioli klinkt net zo gecompliceerd als dat het makkelijk is. En als we je dan ook nog eens vertellen dat het hele gerecht in slechts 1 pan te maken is – weinig afwas – dan lijkt het bijna te mooi om waar te zijn. De pasta die je leven – of in ieder geval je planning – doet gaan veranderen.

> Naar recept: Culy Homemade: lasagne van ravioli in een koekenpan (klaar in 10 minuten)

lasagne van ravioli uit een pan / makkelijk weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Luie tomatenrijst

We gaan door met nog een recept dat zo makkelijk is dat je bijna niet van koken mag spreken. De naam zegt het al: deze luie tomatenrijst behoeft bijna geen begeleiding en kan daarom zelfs door de meest nalatige keukengebruiker succesvol bereid worden.

> Naar recept: Culy Homemade: ‘luie’ tomatenrijst met ei (makkelijker wordt ‘t niet) 

Wat trucs om het koken nóg makkelijker te maken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.