Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Bakkerij / Patisserie 29 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij deze winkel haal je het lekkerste koekjesdeeg van Amsterdam

Wie enkel koekjes eet bij uitzondering kan maar beter zorgen dat die uitzonderingen het dubbel en dik waard zijn. Met de koekjes van het Amsterdamse A Dynamite Company kun je wat dat betreft gerustgesteld zijn.

Vorige maand opende A Dynamite Company op de Amsterdamse Reguliersgracht. Onthoud deze info maar, want zoek je naar het ultieme koekje, dan is dit de ultieme tip. Ons zusje Beautify schreef er al over.

A Dynamite Company

Met jaren ervaring bij Tony’s Chocolonely begonnen oprichters Marieke en Marijntje pas recent aan hun koekjesavontuur. De twee geloven erin dat je alledaagse momenten leuker kan maken en dan vooral… met lekker veel eten. Koekjes bijvoorbeeld.

Op zoek naar perfectie experimenteerden ze in hun keukens en bakten ze duizenden koekjes om het ultieme recept te ontwikkelen voor de American Style Chocolate Chip Cookie. Het resultaat? Een heerlijk koekje met een crunchy buitenkant en een chewy binnenkant. Precies zoals zij het hebben wilden. Al belooft Dynamite ook meer te doen dat dat:

”Dynamite is meer dan alleen Cookies; het is een way of life voor ons,” zegt Marieke. “Het gaat over het toevoegen van die extra energie aan gewone momenten door middel van liefde en aandacht – spreekwoordelijke confetti erop. Wij geloven erin om van elke dag een feest te maken en onze Dynamite Store belichaamt die filosofie.”

Koekjes van eigen deeg

In de Amsterdamse shop zul je zowel koekjes als deegballen kunnen kopen. De Dynamite Dough balls zijn verkrijgbaar in verschillende smaken als s’mores of pumpkin spice. Leuk: ofwel bak je de deegballetjes thuis zelf af, ofwel laat je dat voor je neus in de winkel doen.

Veel verser ga je je koekjes niet krijgen, zo vermoeden we…

Meer lekkers?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.