Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 2 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

De leukste culinaire cadeaus voor moederdag

Van ‘n high tea set tot tijdloze keukentools met een gouden randje: met deze culinaire cadeaus voor Moederdag zet je je mama op een gepaste manier in de bloemetjes. Bedank ons later!

Culinaire cadeaus voor moederdag

Gouden broodrooster

Verdient jouw moeder olympisch goud om wie ze is en wat ze doet? Geef ze de credits die ze verdient met deze gouden broodrooster.

De gouden broodrooster van SMEG is online te koop via o.m. de Bijenkorf

Gouden broodrooster culinaire cadeaus moederdag
Bron: de Bijenkorf

Tijdloze peper- en zoutmolen

Met tijdloze items kun je de nooit de mist ingaan en wat dat betreft vinden wij deze peper- en zoutmolen een ideaal geschenk. Dat ‘ie van Le Creuset is, maakt meteen dat je op een oerdegelijke kwaliteit kunt rekenen. Houden we van.

De peper- en zoutmolen van Le Creuset is (online) te koop via o.m. de Bijenkorf

Peper- en zoutmolen van Le Creuset
Bron: de Bijenkorf

Zoet Genoeg

Als er dit seizoen één kookboek bij je moeders collectie mag, laat het dan Zoet Genoeg van Alison Roman zijn. De Amerikaanse cooking queen doet namelijk wat veel mensen een onmogelijke opdracht vinden: bakken toegankelijk maken. En dat bovendien ook nog ‘ns op een manier dat het smakelijke, troostende zoetigheden oplevert. Kortom: iets wat je je moeder met alle liefde van de wereld wilt gunnen.

Zoet Genoeg van Alison Roman (uitgeverij Spectrum) is nu (online) te koop.

Zoet genoeg Alison Roman
Bron: Het Spectrum

High Tea set

Smit’s Delicious (juist: die van de allermooiste bonbons in originele smaken) heeft speciaal voor Moederdag een originele High Tea set samengesteld. Het pakket bestaat uit 16 bonbons en 4 bijpassende theeblends en dat in een mooie cadeauverpakking. Lijkt ons een mooie deal.

De High Tea set van Smit’s Delicious is online te bestellen via de webshop

Moederdagpakket Smit's Delicious
Bron: Smit's Delicious

Madeleine bakvormen

Houdt je moeder van bakken? Denk ook ‘ns aan bakvormen voor madeleines, mocht ze daarover nog niet beschikken. Niet alleen elegant en tijdloos, ook nog ‘ns een garantie op ontzettend lekkere cakejes.

Bakvormen voor madeleines zijn online te koop. 

Bakvormen voor madeleines als voorbeeld van culinaire moederdagscadeaus
Bron: bol.com

Bierpakket van LINDA. & Grolsch

Bladert je moeder graag door LINDA.magazine én houdt ze wel van een biertje? Dan zouden we onze pijlen richten op dit bierpakket. Vanwege het 20-jarig bestaan van het magazine werd er in samenwerking met Grolsch een brut blond bier gebrouwen. Bruisend, met aroma’s van druiven en kiwi en een licht droge afdronk. Het bier is zelfs getest door een groep lezeressen en kwam als de onbetwiste winnaar naar voren.

LINDA.BIER is verkrijgbaar bij een aantal supermarkten van Albert Heijn, Coop, Jumbo, Plus en slijterij Mitra (ook online), in een giftpack van twee beugelflessen én twee glazen voor € 9,99.

Linda bier Grolsch
Bron: Culy.nl

Citroen-merenguetaart

Citroen-merenguetaart in huis halen? Goed idee. En met de patisserie van de Bijenkorf kun je er zeker van zijn dat je een ontzettend lekker exemplaar te pakken hebt. Hoef je zelf dus nul komma nul voor in de bakstress te gaan zitten.

De citroen-merenguetaart van de Bijenkorf is te online te bestellen (en daarna zelf af te halen) via de webshop

 

Citroen merengue taart
de Bijenkorf

Food prints van We Are Out of Office

We zijn er al een tijdje verzot op, die heerlijk vrolijke prints van We Are Out of Office. Met ketjap, pomodori pelati of witte peper: het liefst willen we ze allemaal combineren tot één oogstrelende gallery wall. En dat zo’n print daarmee ook een heerlijk culinair cadeau is voor Moederdag, lijkt ons duidelijk.

De prints van We Are Out of Office zijn online te koop via Etsy

De lekkerste recepten voor Moederdag

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.