Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 19 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Trend in Japan: On-nomi, ofwel samen online drinken in zelfisolatie

Mis je het barhangen met je vrienden en met wie je dan ook maar tegenkwam op zo’n avondje in de kroeg? In Japan maken ze het beste van zelfisolatie en social distancing door online cafés te beginnen. Ze hebben er zelfs een naam voor: On-nomi, letterlijk vertaald ‘online drinken’.

On-nomi: online drinken

Door videochats op te zetten waarin ze samen kunnen drinken, proberen Japanners zo hun sociale contacten in stand te houden en eenzaamheid tegen te gaan.

Ze gebruiken bijvoorbeeld Skype, Zoom, Google Hangout, Instalive en FaceTime om in te bellen met meerdere mensen. Ondertussen breken ze hun huisvoorraad sterkedrank, wijn en bier aan, proosten ze en bespreken ze hun dagelijkse zorgen. Net als in de kroeg.

 

Zo hoef je de kroeg niet te missen

Website Vice bericht dat het een groep Japanse vrouwen was die On-nomi heeft “uitgevonden”. Zij kwamen in groepen van tien of meer personen samen in de app Zoom om online biertjes te drinken en hun wel en wee te bespreken nu ze gedwongen binnen moeten blijven.

Ze lieten hun chatruimte bewust open, zodat ook vreemden konden toetreden tot hun online kroeg.

Een mooi idee, want zo kun je bijvoorbeeld op afstand een glaasje jenever drinken met je opa en oma (mits ze kunnen videochatten natuurlijk), gezellig rond de virtuele keukentafel hangen met je vrienden óf gewoon eens met een stel vreemden je zorgen verdrinken. In ieder geval hoef je zo het kroegleven een heel klein stukje minder te missen…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.