Culy Homemade: chai latte met spiced rum en slagroom (een warme cocktail!)

Gek op Irish Coffee? Dan moet je deze chai latte met spiced rum een keertje proberen. Geen koffie, maar in feite een soort kruidige theedrank (chai is het Indiase woord voor thee), met een scheut spiced rum erdoor. De toef slagroom erbovenop maakt ‘m lekker zoet – een echt verwendrankje!

Dit recept van Recipe Runner is heerlijk om dat laatste restje van de winter mee door te klunen. Heerlijk bij de open haard, maar ook met je billen op de verwarming doet ‘ie ‘t goed.

Het chai extract dat we voor dit recept gebruiken, maak je heel simpel zelf. Wij hebben er in de herfst en de winter altijd een voorraadje van in de koelkast staan.

Chai latte met rum

Chai latte met spiced rum

Verwarm de melk en het chai-extract samen in een pannetje op medium tot laag vuur. Zodra de chai latte tegen de kook aan zit, haal je het pannetje van het vuur.

Roer de rum erdoorheen, proef en voeg als je dat lekker vindt meer rum toe.

Giet de chai latte met spiced rum in een hoog glas. Maak af met slagroom en wat kaneel.

Meer warme drankjes:

Spiced rum cocktail

Voor 2 à 3 drankjes:

  • 236 ml chai extract
  • 236 ml melk naar keuze (bijv. volle melk of havermelk)
  • 35 ml spiced rum, bijv. The Kraken Black Spiced Rum
  • Slagroom
  • Snufje kaneel (optioneel)
Reageer op artikel:
Culy Homemade: chai latte met spiced rum en slagroom (een warme cocktail!)
Sluiten