Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Recepten 23 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

De lekkerste cocktail voor Kerst: gin-tonic met cranberry

Waarschijnlijk ben je al volop bezig met bedenken welke wijn bij welke gang van het kerstdiner past. Dat is natuurlijk ook belangrijk, maar heb je al gedacht aan de drankjes die er later op de avond – of als aperitiefje, natuurlijk – geserveerd gaan worden? Met deze gin cocktail voor Kerst, ontwikkeld door Lennart Deddens, steel je zeker de show.

De gin-tonic krijgt een lekker winterse smaak door de sinaasappel en natuurlijk de cranberrycompote.

Een cocktail voor Kerst

Serveer het drankje in een longdrinkglas en gebruik vooral veel ijs – vul het glas volledig. Zo blijft je drankje lekker koud en smelt het ijs niet, waardoor de cocktail niet waterig wordt.

Het is de eerste keer misschien even uitproberen, maar uiteindelijk zullen mensen je vanzelf gaan zien als dé cocktailmaker van je familie of vriendengroep. Of niet, natuurlijk, maar na een paar probeersels maakt dat ook niemand meer uit.

Afbeelding cocktail voor Kerst: gin-tonic met cranberry
Ewoud Rooks

Kerst cocktail maken: gin-tonic met cranberry

Vul een longdrinkglas (highball) tot de rand met ijs en voeg de gin, cranberrycompote en het sap van de limoen en sinaasappel toe. Roer voorzichtig totdat de cranberrycompote oplost.

Top de mix af met de Elderflower Tonic. Als het goed is mengt het meteen en krijgt je cocktail een leuk, kerstig kleurtje.

Garneer met een blaadje salie. Eventueel kun je ook andere subtiele garneringen toevoegen: citruszest, bijvoorbeeld, of misschien wat verse cranberry’s of kruiden die jij er lekker bij vindt. Doe vooral waar je zelf zin in hebt – het is immers Kerst.

Deze cocktails wil je ook proberen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.