Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Aziatisch 22 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Bij Amehoela in Rotterdam eet je heerlijke streetfood bites in Midden-Amerikaanse sferen

Je waant je in de tropen bij restaurant Amehoela in Rotterdam. Maar dan wél met een dosis onvervalste Rotterdamse nuchterheid. Deze (eerste) neo-tiki bar van Rotterdam heeft namelijk wel een randje.

Amehoela in Rotterdam haalt de hularokjes uit de kast

De tiki-bar ken je nog wel uit het Amerika van de jaren ’30. De rum vloeide er rijkelijk en er waren hularokjes bij de vleet. Bij Amehoela brengen ze de tiki-bar van vroeger terug, maar dan wel in een nieuw jasje. Het is hier een tropische boel, maar totaal niet kitsch. De naam is zowel een verwijzing naar de nuchtere, Rotterdamse mentaliteit als naar het hularokje.

restaurant Amehoela uit eten in Rotterdam

Tropical street food in Rotterdam

Maar wat moet je van de menukaart verwachten in een neo-tiki bar? Tropical street food, geïnspireerd op de foodcultuur in steden als Mexico-stad, Havana, Manila, Buenos Aires en Lima.

De kaart is ingedeeld in twee delen: sharing is caring – dus gerechten om te delen – en me myself and I – happen die je met niemand wil delen. Ook zijn er veel vegetarische opties.

Amehoela

Bij Amehoela is het een tiki-feestje

De Empanadas Brazileiro zijn gevuld met prei en kaas en krijg je met een bieslookmayo, er zijn nachos met pico de gallo en Jamaican jerk chicken wings (de keuze is aan jou: normaal spicy of Chuck Norris-spicy). Daarnaast quesedillas en ceviche.

Maar je duikt er ook in een goede surf & turf (boudin noir & langoustine!), een taco trio of spareribs met yoghurtsaus, chilipeper, lenteui en zwarte sesam.

Amehoela is van dinsdag t/m zondag geopend van 16:00 uur tot na middernacht. Het adres? Je vindt Amehoela op de Mauritsweg 33 in Rotterdam.

Amehoela
Amehoela
Bron: Amehoela

 

Meer heerlijke restaurants in Rotterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.