Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 12 mei 2019
Leestijd: 4 minuten

5x de beste plekken om bibimbap te eten in Amsterdam

We zijn dol op Chinese dimsum en zetten laatst ook al 9 heerlijke Japanse recepten op een rijtje, maar ook Korea mag zeker niet vergeten worden in de foodcultuur van Oost-Azië. Mensen denken daarbij vaak vooral aan kimchi, maar ook bibimbap wordt steeds populairder. Hier eet je de beste bibimbap in Amsterdam!

Het Koreaanse gerecht bibimbap betekent letterlijk ‘gemixte rijst’. Het bestaat dan ook uit een mix van warme rijst met veelal groenten, die in een kom wordt geserveerd met vlees en in het originele recept ook een rauw ei, dat gaart in het warme schaaltje (maar dat wordt vaak vervangen door een gebakken ei). Ook de gochujang, gefermenteerde rode peperpasta, is onmisbaar.

Klinkt als een simpel gerecht, maar vaak worden de groenten allemaal anders bereid; een hele kunst dus. Gelukkig zijn er meerdere restaurants in Amsterdam die dat kunstje meer dan geweldig onder de knie hebben.

Hier eet je de beste bibimbap in Amsterdam

Kim Chi Wow

Kim Chi Wow is ‘Amsterdams first Bibimbap eat in, take out & delivery. Je kunt er dagelijks van 12.00 tot 22.00 uur terecht voor een Kim Chi Classic met rundvlees, taugé, wortel, gepekelde radijs, Koreaans zeewier, sesamspinazie, een gebakken eitje en gochujang-saus – of een variant met bijvoorbeeld kip, tijgergarnalen of sticky porkybelly.

En het beste? Ze houden zich duidelijk niet in met toppings als edamamebonen en spicy komkommer, die je eventueel ook zelf kunt uitkiezen.

Van Woustraat 113
1074 AH Amsterdam

De kleurrijkste Bibimbap vind je bij Kim Chi Wow in Amsterdam

The Bap

In Amsterdam-Oost zit het nieuwe The Bap, waar je op alle dagen behalve woensdag en zondag van 12.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur terecht kunt voor traditionele Koreaanse gerechten. Daaronder vallen bibimbap, maar ook bijvoorbeeld bulgogi en hobak jeon. Bij The Bab drink je bovendien allerlei Koreaanse drankjes, van thee en koffie tot bier en rijstwijn.

Fun fact: ‘bap’ betekent ‘rijst’ of ‘maaltijd’ in het Koreaans, want nou ja – dat is daar eigenlijk bijna hetzelfde. De site van het tentje leert ons dat mensen in Korea regelmatig vragen of iemand bab heeft gehad, in plaats van hoe het gaat. Want als het niet goed gaat, kun je ook niet eten, toch?

Camperstraat 36
1091 AG Amsterdam

Overheerlijke bibimbap en Koreaanse biertjes bij The Bab in Amsterdam-Oost

Seoul Food

De naam van Seoul Food is al net zo leuk: Koreaans eten ís immers ook soul food. Dit tentje in de Kinkerstraat is niet alleen een take-outrestaurant, maar ook een café waar je huisgemaakte Koreaanse drankjes kunt bestellen. Bovendien zit er een winkeltje bij, waar je naast snacks ook bijvoorbeeld K-Pop merchandise kunt kopen.

Bij Seoul Food worden verschillende soorten bibimbap verkocht: een klassieke versie, maar ook één met spicy pork en kimchi en een variant voor vegetariërs. Je kunt er van dinsdag t/m zondag terecht tussen 12.00 en 21.00 uur.

Kinkerstraat 73A
1053 DG Amsterdam

Miss Korea BBQ

All you can eat sushi- en wokrestaurants kennen we natuurlijk allemaal, maar een Koreaans all you can eat-restaurant zien we minder vaak. Bij Miss Korea in de Pijp kun je echter wel onbeperkt Koreaanse BBQ bestellen (oké oké, en Japanse sushi), en ook verse bibimbap staat er natuurlijk op de kaart.

Zoals ze zelf zeggen: “Kun je niet kiezen wat je wilt bestellen? Ga dan voor bibimbap, een combinatie van alles in één bowl. Net een warme knuffel voor je maag.” Maar check vooral ook even de andere heerlijke gerechten! Miss Korea BBQ is op dinsdag t/m zondag geopend van 17.00 tot 23.00 uur.

Albert Cuypstraat 66-70
1072 CW Amsterdam

Hwa Won

Oké oké, zelf zijn we er nooit geweest (eerlijk is eerlijk, het restaurant ligt best een stukje buiten het centrum) – maar restaurant Hwa Won is al jaren een begrip in Buitenveldert en de recensies zijn zo lovend dat het absoluut nog op ons lijstje staat.

Het restaurant serveert authentiek Koreaans én Japans eten, vaak gemaakt door de moeder van de familie die eigenaar is van Hwa Won. De inrichting is niet geweldig, maar het eten en de gastvrijheid des te meer! Je kunt hier op maandag t/m zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur terecht.

Nederhoven 13
1083 AM Amsterdam

Meer Aziatische restaurants in Amsterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.