Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 28 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Cocktails, sushi en Aziatisch street food bij Blauwe Draak in Amsterdam

Cocktails, sushi en Aziatisch street food… wanneer heb je daar nou géén zin in? Reden genoeg om Blauwe Draak een keertje te gaan ontdekken: een nieuw restaurant in Amsterdam Oud-Zuid. Hier laaf je je aan Aziatische bar bites en cocktails, Japanse whisky, Japanse bieren, sake en wijnen.

Restaurant Blauwe Draak in Amsterdam

Sushi, sashimi, Maleisische saté, dim sum, steamed buns en andere lekker Aziatisch street food: het is genoeg om je naar binnen te lokken. Maar Blauwe Draak heeft nog meer te bieden. Wijnen, cocktails en ruime openingstijden bijvoorbeeld (doordeweeks tot 01:00 uur, in het weekend tot 03:00 uur).

Blauwe Draak Amsterdam
Bron: Blauwe Draak

Wat serveert Blauwe Draak?

Wij zouden een avondje Blauwe Draak aftrappen met gestoomde oesters, lekker met gember en chili. En daarna? De keuze is reuze.

Hot & steamy happen (zoals dim sum), street bites zoals Koreaanse chicken wings of krokante garnalen of hun befaamde steamed buns bijvoorbeeld. Ga voor de klassieker met slow roasted buikspek, ingemaakte rode ui en Oosterse pruimensaus of waag je aan de bao met soft shell krab, avocado en knoflookmayonaise.

Bij een Aziatisch street food menu horen natuurlijk ook gyoza, en verrukkelijke sushi & sashimi. Zoals de Unagi Dragon Roll met krokante garnaal, avocado, komkommer en Japanse paling.

Azië meets Amsterdam

En dan hebben we het nog niet over dat fantástische interieur gehad. Een oudroze wand en bijpassende roze barkrukken, mooi gematcht met blauwe elementen (hee: het heet hier immers Blauwe Draak…) en fonkelende gouden details. Het heeft enerzijds iets Aziatisch, anderzijds iets typisch Amsterdams. Net als het restaurant zelf dus.

Voor de deur ligt een zonovergoten terras op jou en je vrienden te wachten, voor heel veel fijne zomeravonden.

Ook goed om te weten: elke zondag is het Sushi Sunday bij Blauwe Draak. Een plank vol sushi kost dan maar € 19,50 en vaak draaien ze er dan ook nog een sfeerverhogende Aziatische (stomme) film bij.

Het adres

Blauwe Draak is van dinsdag t/m zondag open vanaf 17:00 uur. Kijk hier voor meer informatie en om te reserveren. Je vindt Blauwe Draak op de Willemsparkweg 223 in Amsterdam.

Nog meer restaurants in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.