Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dumplings in Amsterdam: verborgen kiosk met de zaligste dim sum

Voor Chinees eten ga je vaak gewoon naar de afhaal, misschien soms een restaurant. Kiosken die goed Chinees eten verkopen, zijn er een stuk minder – maar dan ken je Dumplings in Amsterdam nog niet. De kiosk staat net voor het Westerpark en heeft, in tegenstelling tot veel nieuwe initiatieven, weliswaar geen gelikte site of fancy Instagram, maar wél heerlijk traditioneel eten.

Het kraampje is geopend door Chao Fang uit de Chinese stad Guangzhou (vlakbij Hongkong) en haar zwager Xiao Yu, uit Beijing. Je kunt eten aan de paar tafeltjes bij het kraampje, maar uiteraard ook meenemen.

Het menu van Dumplings

Ken je Peking crêpes al? Je wist het misschien niet, maar al ruim 100 jaar worden de dunne pannenkoekjes (ook wel jianbing) er gegeten als snack óf ontbijt.

Je eet de pannenkoekjes op z’n Aziatisch: met Pekingeend of spek, bijvoorbeeld, samen met ei, kroepoek, sojasaus en sesam, soms nog oestersaus en koriander. Een bijzondere combinatie, maar erg de moeite waard. Er is ook een vegetarische variant.

De dumpling-hemel

Naast verschillende soorten crêpes kun je er – uiteraard – ook dumplings met varkensvlees of groenten bestellen, of vegetarische miniloempia’s. Voor de grotere trek zijn er nasi, bami, noedelsoep en natuurlijk babi pangang-spek met rijst, of Pekingeend. Dat laatste is met € 10,50 het duurste wat je kunt bestellen: de meeste andere prijzen liggen rond de 5 euro. En het mooie is: alles is er huisgemaakt.

Kortom: smaakvol, betaalbaar, alles wat een goede lunch of snack moet zijn. Zeker even langsgaan! En maak daarna meteen een wandelingetje in het Westerpark.

Het adres van Dumplings in Amsterdam

Nassauplein 60
1052 AH Amsterdam

De kiosk is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 20.30 uur.

Meer Aziatisch in Amsterdam:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.