Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 12 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij De Harmonie 23 in Rotterdam krijg je – juist – een prachtig 23-gangenmenu geserveerd

Vind je het al veel als je in een restaurant een 4-, 5- of 6-gangenmenu kunt bestellen? De Harmonie 23 doet er nog een flinke schep bovenop: daar kun je kiezen voor een 23-gangen tastingmenu. Chefkok Marco Somer, bijgestaan door maître Suet-Wang Tsang en sommelier Zappa Spruit, ‘laat zich graag inspireren door de natuur en haar seizoenen’ – met prachtige kleine gerechtjes als resultaat.

Fun fact: voorheen heette het restaurant gewoon De Harmonie, maar op 23 september 2017 om 20.00.23 is het heropend als De Harmonie 23. Overigens is er naast het 23-gangenmenu óók gewoon een a la carte-menu.

Het menu bij De Harmonie 23

De gerechten die het restaurant serveert zijn vooral Frans: denk bijvoorbeeld aan ganzenlever met stoofpeer en olijven, ossenhaas met bietentartaar en sjalot, ree met duxelles en kastanje of duif met basilicum en tortellini. Het is dus vooral vlees, vis en gevogelte wat de pot schaft, maar wel met verrassende, complementerende ingrediënten.

Je kunt een aantal gerechten los van de kaart bestellen, maar er zijn ook 4- en 5-gangenmenu’s op basis van de favoriete a la carte-gerechten van de chef. Voor 4 gangen betaal je € 54, voor 5 gangen € 59. Maar het stokpaardje is natuurlijk het 23-gangen tastingmenu, dat een passende prijs van € 109,23 heeft. Uiteraard kun je bij alle menu’s een bijpassend wijnarrangement bestellen.

Die gerechten worden geserveerd in een warme setting, die je avond helemaal compleet maakt. Een prima restaurant om je even in een chique hotel in Parijs te wanen!

Het adres van De Harmonie 23 in Rotterdam

Westersingel 95
3015 LC Rotterdam

De Harmonie 23 is op maandag t/m vrijdag geopend geopend van 12.00 tot 16.00 uur voor de lunch en van 18.00 tot 22.00 uur voor het diner; op zaterdag is het tussen 12.00 tot 22.00 uur geopend zonder onderbreking. Reserveren kan via de site.

Meer restaurants in Rotterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.