Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 4 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

6 x adresjes voor de lekkerste roti in Amsterdam

Troostvoer! Het is een stempel die roti terecht verdient. Want wat beurt je meer op dan ‘n heerlijk vullend bord van de Surinaamse klassieker? Juist. Waar je moet zijn voor de lekkerste roti van Amsterdam is vanaf nu geen vraagstuk meer; met één van de opties uit dit lijstje zit je altijd goed.

6 x de lekkerste roti in Amsterdam

1. Ram’s Roti

Ram’s Roti is Culy’s Winnies tweede huiskamer en dat is niet alleen omdat ze er op twee keer koprollen vandaan woont. Er ging namelijk een wereld voor haar open toen ze de roti met pompoen en tempeh voor ‘t eerst proefde en sindsdien heeft ze zowat het hele menu uitgespeeld. Ook de rotirol met kip is een aanrader en – we wijken even af van het onderwerp – sla ook de saotosoep niet over.

Soto en saoto soep: wat is nou precies het verschil?

2. Tropische Winkel Rustem

In Wat Schaft de Podcast praat Judith Cyrus met lof over Tropische Winkel Rustem en dan weet je al: dit zit goed. Hol dus maar snel even naar De Pijp en bestel een paar van hun rollen, je zit hier goed. Die met lam en Madame Jeannette is geweldig, maar eigenlijk kun je hier geen foute keuzes maken.

3. Roopram Roti

Als er één rotifenomeen bestaat, dan moet het wel Roopram zijn. En fijn nieuws: Roopram is goed vertegenwoordigd in Amsterdam, maar ook in andere Nederlandse steden en in Suriname zelf. Met platen vol smaak, vullingen met uitgebalanceerde kruidingen en ultramals vlees is alles wat je ‘r eet simpelweg perfect op elkaar afgestemd. Elke hap troostend, kruidig en warm: precies zoals het hoort.

4. Warung Swietie Lelydorp

Op steenworp afstand van de Heineken Brouwerij vind je Warung Swietie Lelydorp. Zoals de andere zaken in dit lijstje is Warung Swietie Lelydorp niet anders dan het echte werk. Roti zoals het hoort dus. Onze favoriet? De roti met bakkeljauw, lekker voor als je niet wéér kip of tempeh wil.

5. Rotishop Gieta

Vraag een gemiddelde inwoner van Amsterdam-West naar hun favoriete roti en de kans is groot dat Rotishop Gieta genoemd wordt. Deze parel van een Surinaams afhaalcentrum zit een beetje verstopt in een hoekje (wel weer vlakbij die fantastische bakkerij Ulmus – het combineren waard) maar een bezoek loont altijd de moeite. Het gebrek aan website of social media verklapt hoe de focus ligt waar hij moet liggen: steengoede roti met klassieke vullingen als lam, bakkeljauw of kip.

6. De Hapjeshoek

Er was eens een Surinaamse snackbar in een metrorestaurant dat een 9,5 kreeg in Het Parool en de toestroom aan klanten sindsdien amper kon bijhouden. Die plek heet De Hapjeshoek en als je ooit in de gelegenheid komt om daar wat te eten, luidt de boodschap: DOEN. Want als Mara Grimm het heeft over roti met een royale portie lamsstoof, knapperige kousenband en een flaky pannenkoek, dan zijn wij vast niet te enige die spontaan beginnen te kwijlen.

Zo maak jij thuis de beste Surinaamse roti

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.