Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 15 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

Restaurants in Den Haag: deze hotspots moeten op je lijst

Ben je in de mooie hofstad en ben je op zoek naar de beste restaurants in Den Haag? Culy ging bij ze langs en zet de beste restaurants in Den Haag voor je op een rijtje.

Den Haag zit vol verrassende restaurants en food hallen. Deze mag je écht niet missen.

Visrestaurant de Groene Parel in Den Haag

De visliefhebbers mogen zeker niet de Groene Parel missen. De Groene Parel in het Zeeheldenkwartier in Den Haag is het eerste visrestaurant van zijn buurt. Deze frisse, hippe en knusse hotspot bij serveert heerlijke gerechten met vis om te delen. Eigenaar Vincenzo opende al eerder een hippe pizzeria aan de overkant.

Het is een niet standaard menu met rode mul, zeeduivel, dorade, griet. Het is een mix van dingen die iedereen kent en onbekendere gerechten, juist leuk om zo verrast te worden met verse vis, zo uit de zee!

De Groene Parel

Tasmanstraat 129
2518 VL Den Haag

De Groene Parel in Den Haag

Pastis: stukje Frankrijk in Den Haag

Natuurlijk houden we van onze eigen Hollandse vis, maar de Franse keuken is zo verfijnd dat we toch ook héél graag langs Pastis in Den Haag gaan. Een heus stukje Frankrijk in Den Haag. Van de luifeltjes tot de bistrostoeltjes en de menukaart (canard à l’orange anyone?): alles ademt hier Frankrijk uit.

Je kunt er lunchen en dineren, maar ook Franse wijnen, champagnes, cognac en andere digestives staan allemaal op het menu. Op de dinerkaart vind je: Fines Claires,  salade Lyonnaise (frisée met blauwe kaas, spekjes en gepocheerd ei), gegratineerde uiensoep en uiteraard ook de vissoep met rouille en croutons.

Pastis

Oude Molstraat 57
2513 BA Den Haag

Pastis Den haag

MingleMush: een nieuwe foodhal in Den Haag

Wie niet kan kiezen uit één keuken, moet zeker naar MingleMush. Het is een gezellige foodhal aan het Anna van Buerenplein in Den Haag. Een karavaan van eten en drinken én ander entertainment vestigt zich hiermee aan de oostkant van Den Haag Centraal station. Er zijn vijftien verschillende food stands, drie bars, terrassen, arcadespellen, een bibliotheek en podium onder één dak.

Van Oosterse stoofschotels tot de Poolse specialiteiten en natuurlijk de onmisbare Hawaiiaanse pokébowl van ThePokéBar. Ook vind je er Aziatisch fusion streetfoodvan Lime Leaf & Red Pepper en vergeet niet Het Pizzameisje die de ware Italiaanse pizza voorzet en Don Brûlée het dessert verzorgt met crème brûlée donuts. Yummy!

MingleMush

Anna van Buerenplein 712
2595 DK Den Haag

MingleMush Den Haag

Zheng – Den Haag

HanTing Cuisine, het voormalige sterrenrestaurant van Chef Han Ji in Den Haag, onderging onlangs een stevige metamorfose. Daarbij hoort een nieuwe naam: Zheng. Maar ook het concept is compleet anders. Alles verwijst hier nu naar de keizerlijke Zheng-banketten uit China. En dus eet je hier als een koning, eh, keizer.

Het concept is namelijk gestoeld op een keizerlijk banket. Je eet gerechten uit de vier belangrijkste keukens van China (de Kantonese, de Sichuanese, die uit Bejing en uit Shanghai) en bij elke gang worden weer andere kooktechnieken gepresenteerd. Van Chinese fondue tot aan Chinese barbecue. Hier ga je een héle bijzondere avond tegemoet.

Zheng

Prinsestraat 33
2513 CA Den Haag

Benieuwd naar de beste lunchplekken in Den Haag?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.