Redactie
Redactie Inspiratie 21 mei 2016
Leestijd: 4 minuten

Bij deze Amsterdamse terrassen heb je de hele dag zon

Op de eerste échte lentedag van het jaar zaten de terrassen alweer barstensvol, maar waar kun je nu tot in de late uurtjes van de zon genieten? Bij deze Amsterdamse terrassen heb je de hele dag zon! 

Om het iets makkelijker te maken hebben we per stadsdeel 3 van onze favorieten uitgekozen. Hier geniet je niet alleen van de zon, maar ook van lekkere drankjes en niet te vergeten hapjes!

Noord

Pllek

Met een prachtig uitzicht op het IJ, een zandstrandje voor de kids en een menukaart vol borrelhappen is het heerlijk toeven bij Pllek in Noord.

TT Neveritaweg 59 (NDSM-werf)

Cafe de Ceuvel

Bij Café de Ceuvel is het ultiem genieten. De sfeer is laidback en het café en terras zijn opgebouwd uit gerecyclede materialen. Daarbij is de keuken vegetarisch én kun je er in de zomer zelfs zwemmen!

Korte Papaverweg 4

Bron: Facebook

Tolhuistuin

Voor de Tolhuistuin hoef je slechts de buiksloterveer te pakken en dan ben je er al. De kaart is lekker uitgebreid met allemaal kleinere gerechtjes om te delen óf gewoon zelf op te peuzelen.

IJpromenade 2

West

Zurich

Het terras waar je misschien wel de meeste zonnestralen kunt opvangen is dat van Zurich. Op het Mercatorplein kun je meeschuiven met de zon en de hele dag door relaxen.

Mercatorplein 2

Bron: Facebook

Café Cook

Hoe verscholen Café Cook ook ligt, het is al lang en breed ontdekt door de inwoners van Amsterdam-West. Het terras op het pleintje ligt uit de wind en perfect in de zon; de ideale combinatie voor een zomerse avond.

James Cookstraat 2

Bron: Facebook

Radijs

Alles aan Radijs is fijn; van de zon tot de prijzen van het eten. Al bij de eerste zonnestralen stroomt het terras vol en bij het zien van de hapjeskaart blijf je zo de hele dag zitten.

Jan Evertsenstraat 41

Oost

Caffé Milo

Vorig jaar zomer aten we bij Caffé Milo en wat hebben we genoten! De Milo burger is fantastisch, de cocktails smaken naar meer en de zon… Tja, wat kunnen we daar nog over zeggen?

Linnaeusstraat 71

Amstelhaven

Deze plek is bekend onder de mensen met een bootje. Amstelhaven ligt namelijk midden in Amsterdam, naast het Amstel hotel en je kunt er aanmeren. Doordat je uit de wind zit is het er al vroeg in het jaar genieten, maar neem wel een flesje zonnebrand mee want voordat je het doorhebt ben je verbrand.

Mauritskade 1

Studio/K

In hartje Oost vind je Studio/K: een bioscoop en restaurant inéén met een enorm terras. Geniet van een lekkere borrelhap met een koud biertje en je dag kan niet meer stuk.

Timorplein 62

Zuid

Het Paardje

Middenin De Pijp aan het Gerard Douplein vind je Het Paardje met een terras dat altijd vol zit. Waarom? Je kunt er genieten van elke zonnestraal en er is gewoonweg heel veel plek, al zul je soms wel even moeten wachten.

Gerard Douplein 1

Vondelpark 3

Het oude Vertigo lijkt er alleen maar beter op geworden met de komst van Vondelpark 3. Geniet van de voorbijgangers in het park, de zon en vooral wat lekkers.

Vondelpark 3

Bron: Facebook

Restaurant As

As is van een ander kaliber dan Het Paardje, want wat ze hier doen op culinair vlak is echt te gek. In de zomer steken ze de barbecues aan en roosteren ze wat ze voor handen hebben: van hele varkens tot groenten.

Prinses Irenestraat 19

Centrum

Wolf Atelier & Tartaria

Een nieuwe in de lijst, want hoewel Wolf Atelier al even geopend is, zijn de bijbehorende Tartaria en het terras nog maar net geopend. Het terras is enorm, waardoor je de hele dag volle bak zon hebt.

Tartaria is het gloednieuwe lunchconcept van Wolf, waar je in de middag kan genieten van verschillende tartaars: van klassiek met steak tot Asian met tonijn en yuzu, en zelfs vega met groenten. Niet zo fan van ‘rauwe dingen’? Ze serveren ook nog steeds het gewone Wolf-lunchmenu.

Westerdoksplein 20

Hannekes Boom

Dit is al jaren dé uitvalsbasis van menig Amsterdammer. Of je nu aankomt met de benenwagen of boot; Hannekes Boom blijft een topplek. Met de gezellige picknicktafels en romantische lampjes wil je hier in de zomer niet meer weg.

Dijksgracht 4

Bron: Facebook

De Jaren

Misschien wel het mooist en best verscholen terras is dat van De Jaren. Pal aan de gracht (vlakbij Hotel de l’Europe) heb je hier zicht op de gezellige rondvarende bootjes. Wat wil je nog meer?

Nieuwe Doelenstraat 20-22

Bron: Facebook

Roest

Tot slot mag ook Roest niet ontbreken in deze lijst. In de zomer is het hier een komen en gaan van zonaanbidders, maar ook liefhebbers van een gezellig feestje. Extra leuk is het aangelegde strandje en de festivals die er met regelmaat worden georganiseerd.

Jacob Bontiusplaats

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.