Redactie
Redactie Inspiratie 12 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Eerste poké restaurant geopend in Rotterdam

We schreven al eerder over de opkomst van poké en onlangs is het eerste Nederlandse poké restaurant geopend in Rotterdam, genaamd Poké Bowl.

Poké heeft niets met Pokémon te maken, maar is een van oorsprong Hawaïaans gerecht van rauwe blokjes vis met allerhande smaakmakers. Het woord betekent officieel ‘snijden’, maar is inmiddels uitgegroeid tot de culinaire trots van het eiland en zie je ook steeds vaker poké bowls (poké op rijst).

Door het gebruik van rauwe vis en de combinatie met rijst is de link naar sushi en ceviche al snel gemaakt. Je ziet dan ook tegenwoordig steeds meer varianten, met invloeden uit de Japanse én Peruaanse keuken.

Wat eten we vandaag: gezonde recepten

Poké Bowl in Rotterdam

Inmiddels is poké de oceaan overgestoken en is na L.A. ook Nederland in de ban geraakt van dit heerlijke gerecht. Zo maakten ook wij onze eigen poké bowl en het duurde dan ook niet lang totdat het eerste échte poké restaurant haar deuren zou openen.

Het restaurant is – heel toepasselijk – Poké Bowl genoemd en vind je aan de Hoogstraat 117B in Rotterdam, in het centrum van de stad. Op het menu staan geen poké bowls, maar je kunt zelf je eigen variant samenstellen aan de hand van een leuk stappensysteem.

Zo kun je ervoor kiezen om rijst, sla, een mix van beiden of een burrito als basis te nemen, krijg je de keuze uit zes hoofdingrediënten (van zalm tot kip tot tofu), extra ingrediënten (avocado, mango, bietjes en meer), je favoriete dressing (van de klassieke poké dressing tot Sriracha mayo) en heerlijke toppings (onder andere lente-uitjes en Spaanse pepers). Een gemiddelde bowl kost €8,50.

Poké Bowl
Hoogstraat 117B, Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.