Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 15 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: dit sterrenrestaurant serveert tempura tot in perfectie

Als je weleens tempura hebt gemaakt, weet je dat er veel bij komt kijken. Niet voor niets moeten Japanse tempurachefs een jarenlange training volgen, alleen voor tempura! Restaurant Tempura Matsui in New York beheerst de techniek tot in perfectie en verdiende er een Michelinster mee.

Michelinster

Chef Chikano is naar eigen zeggen al 27 jaar bezig om dit ambacht tot in de puntjes te beheersen. Zijn restaurant Tempura Matsui in New York sleepte in 2016 een Michelinster binnen.

Het is het enige restaurant in New York dat een tempura omakase-menu serveert. Dat is de Japanse versie van het menu van de chef: hij (of zij) bepaalt wat je op je bordje krijgt. Bij Tempura Matsui draait dat menu dus helemaal om vis en groente in een knapperig jasje.

Tempura Matsui
Tempura Matsui

Zo dun mogelijk

Het restaurant werkte jarenlang aan een recept voor het perfecte beslag: zo dun mogelijk. Het moet de ingrediënten net genoeg bedekken, maar geen dikke laag worden, aldus het restaurant. Ze noemen die bereidingswijze ‘The Matsui Way’, naar hun meesterchef, Mr. Matsui.

De tempura worden hier één voor één gefrituurd in hete olie en meteen opgediend: precies zoals ze ‘t in Japan doen.

Tempura Matsui

Pijlinktvis met shiso

Wat de ingrediënten betreft, werken ze hier met de seizoenen. Zo kan het zijn dat je tempura van kreeft krijgt voorgeschoteld, of van matsutake (een Aziatische paddenstoelensoort), pijlinktvis met shiso, zee-egel verpakt in een tofuvelletje en coquille.

Wil je dit een keer ervaren? Je kunt bij het restaurant een menu eten vanaf € 100,- euro. Reserveren kan online.

Tempura Matsui
Bron: Tempura Matsui

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.