Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 14 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Verrassend lekker: 7 hartige gerechten met kersen

Het is kersenseizoen. En dat stemt ons heden zo blij. Het seizoen loopt t/m augustus. Sla ze dus vooral in nu het nog kan, die kersen. En maak er lekkere dingen mee. Verrassend: je kunt kersen ook héél goed verwerken in een hartig gerecht. Culy toont je hoe!

Tip: met deze truc kun je supersnel kersen ontpitten.

Kersen door de pasta

Restaurant Verjus in Parijs serveert tortellini en brodo (bouillon) met kersen. Très interessant!

Zelf maken? Gebruik verse tortellini met bijvoorbeeld een vulling van kaas en walnoten (passen beide érg goed bij kersen), maak een mooie runderbouillon en voeg wat kersen toe. Op de foto zie je er ook nog wat tuinboontjes bij.

Op een tosti

Tosti’s zijn het ideale ik-heb-niks-in-huis-eten. Wil je er een keer een twist aan geven, maak dan tosti’s met kersen. Die passen namelijk perfect bij kaas. Bij brie, provolone, of gewoon bij oude kaas. Allemaal lekker. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar deze goddelijke tosti met brie, pure chocolade en kersen.

Bij gevogelte

Eend, maar ook ander gevogelte en kersen gaan waanzinnig goed samen. Zo aten we bij RIJKS onlangs een fantastisch gerecht van eend met een kruidenkorst, geflankeerd door kersen, verse onrijpe amandelen, ingemaakte koolrabi en een jus van eend en gebruinde boter. Niet normaal lekker.

Zelf thuis uitproberen? Bak een eendenborst, maak er een portsaus bij en voeg wat ontpitte kersen toe.

dry-aged eend

Kersen op een pizza

Beleg eens een pizza met geitenkaas, gegrilde kersen en rucola. Of een pizza met verschillende kazen, prosciutto, basilicum en kersen. Om je vingers bij op te eten!

In de barbecuesaus

Heb je nog een paar overrijpe kersen liggen? No problem: verwerk ze in een barbecuesaus! Met dit fijne recept maak je de lekkerste barbecuesaus met kersen. Lekker bij geroosterd vlees. Tip: maak met de kliekjes een goddelijke sandwich.

hartige gerechten met kersen barbecuesaus
Bron: Stay at home chef

Door een salade

Doe je weleens granaatappelpitjes door een salade? Vervang ze eens door kersen. Die hebben datzelfde friszure effect. Maak een salade van geschaafde venkel en koolrabi, kersen, wat verse munt, geraspte citroenschil en olijfolie. Of combineer kersen met walnoten en verse koriander.

Kersen op toast

Heb je kersen weleens geroosterd? Daardoor worden ze nóg zoeter van smaak. In dit recept rooster je ze in de oven met wat zout. Daarna eet je ze op toast met ricotta, tijm, honing en balsamico-glazuur. Ook lekker met ricotta, honing en pistachenoten.

hartige gerechten met kersen
Bron: Heather Christo

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.