Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 12 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de lekkerste zomerse bbq recepten

In de zomer wordt de barbecue regelmatig aangestoken. En dat is logisch, want met dit zomerse weer is er niets leukers dan barbecuen. Maar wat ga je maken? Er kan veel meer op dat ding dan alleen hamburgers en worstjes. Daarom hebben wij voor jou de lekkerste zomerse bbq recepten verzameld!

Heb je zin om te barbecuen? Kies er dan voor om een keer uit je comfort zone te gaan en bereid iets wat je niet zo snel zou doen. Er is niets leukers dan proberen, en als het dan nog lekker is geeft dat zo’n voldoening!

BBQ-recepten

Hieronder de lekkerste bbq recepten voor de zomer. Van vlees tot stoere groenten. Smullen!

1. Lamsrack op de barbecue met geroosterde uien

Heerlijk om lamsrack op de barbecue te leggen deze zomer. Deze gemarineerde lamskarbonades met rode ui in balsamicoazijn zijn onweerstaanbaar. Simpel en makkelijk, wat wil je nog meer!

Culy homemade: lamsrack op de barbecue met geroosterde uien

Groente voor op de barbecue

2. Stoere groente voor op de barbecue

Naast vlees kun je natuurlijk ook heel makkelijk groenten op de barbecue bereiden. Naast de groentespiesjes en maiskolven is het ook leuk om een keer een zoete aardappel, rode kool of pompoen te barbecuen. Dit hebben wij al een keer voor je verzameld, dus zoek uit en geniet!

8x stoere groente voor op de barbecue (doei en maiskolven!)

scheermessen barbecue
Nancy van Batenburg voor Culy

3. Gegrilde scheermessen van de barbecue

Dit is iets wat je niet vaak zult tegenkomen tijdens een barbecue. Toch is het de moeite waard om het een keer te proberen. Deze bijvangst is zó gaar en met een lekkere vinaigrette zijn ze ook zo weg! Verras je gasten met dit heerlijke maaltje!

> Culy Homemade: gegrilde scheermessen van de barbecue

zacht gegaard rundvlees van de bbqDe meeste mensen knallen

4. Zacht gegaard rundvlees van de bbq mét barbecuesaus

een stuk vlees even kort op een loeihete barbecue. Dat kan, maar langzaam gegaard rundvlees bereiden is next level barbecuen. Zo krijg je een ultiem sappig stukje vlees met héél veel umami.

Culy Homemade: zacht gegaard rundvlees van de bbq mét barbecuesaus

bbq recepten

5. De állerlekkerste BBQ groentespiesjes

Ben je vegan, vegetarisch of heb je gewoon een keer geen zin in vlees? Dat kan! Steek dan je handen uit de mouwen en maak deze gezellige groentespiesjes voor op de barbecue. Het kan heel simpel of je kan er een feestje van maken met paprika, tomaat, uit, courgette, aubergine, noem maar op!

Culy Homemade: de állerlekkerste barbecue groentespiesjes

6. Chipotle hotdogs van de BBQ

Het lijkt een simpel worstje, maar niets is minder waar! De worst zelf is wel simpel, maar hoe je deze vervolgens garneert is wat deze hotdog zo lekker en bijzonder maakt. Leef je uit, het kan niet gek genoeg!

Chipotle hotdogs van de BBQ

Zomerse toetjes bij de BBQ

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.