Zo tover je ‘gewoon’ roomijs om tot een culinair dessert

Culy 10 mei 2014 Inspiratie

Ijs is natuurlijk een heel makkelijk en lekker toetje voor een diner. Maar je kan veel meer doen dan alleen een bolletje ijs in een schaaltje droppen! Een aantal tips om je dessert nog leuker en lekkerder te maken.

Bron: Flickr

Schep je ijs een keer niet met een ijsschep, maar snijd het! Dit werkt vooral ideaal met ijs in bekers, zoals Ben & Jerry’s of Häagen-Dasz. Op die manier krijg een heel ander en leuk effect.

4632997318_fc2ed98936_b

Bron: Flickr

Maak een ijsssandwich met koekjes, wafels of macarons (!) met daartussen een bolletje ijs.

Bron: Flickr

Serveer meerdere bolletjes ijs achter elkaar op een lang bordje, eventueel op een bedje van koekkruimels of gehakte noten. Ook leuk om dit in het midden van de tafel te zetten: kan iedereen aanvallen!

357601020_7690e5dc5d_b

Bron: Flickr

Serveer je roomijs (of sorbetijs) eens in een theekopje met wat gehakte nootjes eroverheen.

4858046848_53584bf223_b

Bron: Flickr

Maak je eigen ijshoorntjes!

Bron: Flickr

Koop kant-en-klare ijshoorntjes (bij de supermarkt, ijssalon of groothandel), dip ze in getemperde chocolade en versier met sprinkles en discodip.

Stock affogato0002

Bij je ijs kan je een chocolade- of aardbeiensaus serveren, maar je kan je ijs nog specialer maken met bijvoorbeeld dessertwijn, balsamico-azijn of zelfs Guinness bier! Of pak het traditioneel Italiaans aan en maak een affogato: hiervoor giet je hete, sterke espresso over je bolletje roomijs.

Reageer op artikel:
Zo tover je ‘gewoon’ roomijs om tot een culinair dessert
Sluiten