Redactie
Redactie Recepten 2 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Sabayon van prosecco met zomerfruit van Rutger

Op zijn bakblog RutgerBakt.nl deelt Rutger van den Broek zijn favoriete bakrecepten. Wij mogen elke maand een heerlijk recept van hem delen. Dit keer: sabayon van prosecco met zomerfruit.

“Sabayon is een luchtig dessert op basis van eidooiers en een alcoholische drank. In het Italiaans wordt dit ook wel zabaglione genoemd.

Over het algemeen wordt sabayon lauwwarm geserveerd, omdat het toetje tijdens het afkoelen zijn luchtigheid wat verliest. In dit recept voeg ik wat slagroom toe aan de sabayon, waardoor deze goed van tevoren klaar te maken is, zonder dat hij minder lekker (of luchtig) wordt.

Het is een perfect dessert voor na een BBQ; lekker fris en dus goed enkele uren van tevoren klaar te maken.”

Het recept

Klop de slagroom lobbig en zet tot gebruik in de koelkast. Maak het fruit schoon en verdeel over vier glazen of bakjes.

Doe een laagje water in een pan en breng dit aan de kook. Neem een vuurvaste kom die op de pan past (zonder dat de onderkant van de kom het water raakt) en doe daar de eidooiers en de suiker in. Klop deze los en meng hier vervolgens de prosecco door.

Zet de kom op de pan met kokend water en klop het proseccomengsel met een handmixer 5 tot 10 minuten luchtig op. Als de sabayon goed gebonden is, kan de pan van het vuur.

Klop de sabayon door tot deze weer afgekoeld is. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door de sabayon en verdeel over de glazen met zomerfruit. Serveer de sabayon direct of bewaar deze enkele uren in de koelkast.

Foto: Erik Spronk

Check gauw RutgerBakt.nl voor meer heerlijke recepten!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.