Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 15 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Sterrenchef David Chang serveert bij Bāng Bar in NYC wraps voor 6 dollar

Sterrenchef David Chang opende onlangs een nieuwe hotspot in New York binnen de Momofuku-restaurantketen. Bij Bãng bar geen luxe fried chicken of pork buns met een michelinster, maar simpel streetfood. Hoewel, simpel: David Chang zou David Chang natuurlijk niet zijn als hij hier niet een hippe Koreaanse draai aan zou geven.

Bij Bāng Bar kun je terecht voor ontbijt en lunch: afhalen only. Het is pas sinds begin november open, maar er staat elke dag een rij van hier tot Tokio, met wachttijden van 30 tot 60 minuten. Bovendien is de boel elke dag om 14:00 uur schoon uitverkocht. Dat moet dus wel bijzonder lekker streetfood zijn…!

lunch | spicy pork u | 5.79

313 Likes, 11 Comments – BĀNG BAR (@bangbar.xyz) on Instagram: “lunch | spicy pork u | 5.79”

Bãng = brood

En dat is het ook, als we de enthousiaste reacties in de media mogen geloven. Bij Bãng bar draait het helemaal om – de naam zegt het al – bãng. En bãng is de broodsoort die ze hier gebruiken: een mix tussen flatbread, een wrap en een hartige pannenkoek, die de Chinezen ook wel kennen onder de naam bing of bing bread. Ze grillen de broden en vullen ze.

En dat is niet het enige dat ons direct doet denken aan de Libanese wrap: vlees speelt een grote rol bij deze snack. De bãng worden gevuld met spicy pork met gochujang of kip in yakitori-stijl en beide vleessoorten worden geroosterd aan het spit. Dat doen ze hier zelfs met de Mortadella, die ze met kaas op een dubbelgevouwen mini bãng serveren voor het ontbijt.

Koreaanse gevlochten donuts

Er zijn ook nog twee bijgerechten. Je kunt je Koreaanse wrap afmaken met pittige aubergine met ingelegde rode ui of een lekkere dip van kikkererwten.

Liever iets zoets? Ga voor de kkwabaegi: Koreaanse gevlochten donuts met kaneel, roomkaasglazuur van gefermenteerde kikkererwten en butterscotch. Wow.

Bãng bar is gevestigd in het Time Warner Center in New York (10 Columbus Circle, 3e verdieping). Ze serveren ontbijt van 08:00 tot 11:00 uur en lunch vanaf 11:00 uur tot ze zijn uitverkocht. 

Meer toffe hotspots in New York:

New treat game in town today. Mini Kkwabaegi by @eunjoful at @bangbar.xyz.

113 Likes, 5 Comments – Andrew Bezek (@abezek) on Instagram: “New treat game in town today. Mini Kkwabaegi by @eunjoful at @bangbar.xyz.”

lunch | spicy eggplant rip & dip | 2.99 with bāng | 1.99 without bāng

145 Likes, 3 Comments – BĀNG BAR (@bangbar.xyz) on Instagram: “lunch | spicy eggplant rip & dip | 2.99 with bāng | 1.99 without bāng”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.