Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 1 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn misschien wel de beste burgers van New York

Burger-porn alert! Want heb je eenmaal de burgers van restaurant Emily in New York gezien, dan zie je die de rest van de dag ronddansen op je netvlies. Volgens velen is hun Emmy burger dé beste burger van New York.

De beste burgers van NYC

De beste burgers van New York? Dat zegt wat, voor een stad waar de hamburgers en cheeseburgers je om de oren vliegen (en niet de minste ook). Website The Infatuation gaf de Emmy burger de eerste plek in een ranglijst van de beste burgertenten in New York, nog vóór Shake Shack.

Bij Restaurant Emily draait het vooral om pizza’s, maar het zou nou juist hun Emmy Burger zijn waarvoor mensen van heinde en verre naar Emily komen.

beste burgers van New York
Bron: Pizza loves Emily

Pretzel-broodje

Wát er precies op die burger zit, is niet helemaal duidelijk. Maar dat doet er ook niet toe: één hap en je bent verkocht. Ze gebruiken in ieder geval dry-aged rundvlees, ui, cheddar (véél cheddar) en een mysterieuze ‘Emmy-saus’. Ook niet onbelangrijk: het broodje is een pretzel-broodje.

Proeven? Er zijn twee vestigingen van Emily in New York: eentje in Brooklyn en één in de West Village (Manhattan). De schrijvers van The Infatuation waarschuwen je wel om er vroeg bij te zijn: de Emmy burgers zijn binnen een mum van tijd uitverkocht.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.