Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 24 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Hier eet je de allerlekkerste Fried Chicken in New York

Sappige, knapperige fried chicken: New Yorkers krijgen er geen genoeg van (en wij ook niet!). In de stad zijn daarom talloze plekken waar je het kunt eten. Voordat je als een gek door Manhattan gaat rondrennen: er zijn natuurlijk een paar toppers. Dit zijn de plekken waar je de allerbeste fried chicken in New York kunt eten:

Pies ‘n Thighs

166 S. 4th Street, Brooklyn NYC

Alleen de naam is al leuk: bij Pies ‘n Thighs in Brooklyn bakken ze al sinds 2006 wat velen bestempelen als de lekkerste fried chicken in New York. De toko wordt gerund door drie vrouwen, die hun intrek namen in een voormalige bieropslag. Ze begonnen met grote donuts, broodjes varkensvlees en … fried chicken.

Inmiddels staan ze niet alleen bekend om hun niet te versmaden kip, maar ook biscuits en pies – oftewel taarten. Probeer hier ook zeker de chicken & waffles.

Bobwhite Counter

94 Ave. C, New York

Je zou zó voorbijlopen aan deze kleine lunchroom. Wat maakt de fried chicken van Bobwhite Counter zo fantastisch? Misschien doordat ze ‘m eerst in gezoete thee dompelen, voordat ze ‘m door buttermilk (een soort karnemelk) halen en daarna paneren.

Je portie kip wordt geserveerd met een biscuit en een salade. Bestel er huisgemaakte ijsthee bij en je bent in de foodhemel.

Atoboy

43 E 28TH Street, New York

Restaurant Atoboy is even hele andere koek – of kip – dan de andere restaurants in dit rijtje. Het is een Koreaans restaurant, dat zich toelegt op fine dining. En de ster van chef Junghyun Park – die eerder kookte bij een tweesterrenrestaurant – is rijzende.

Samen met zijn vrouw runt hij Atoboy: een restaurant geïnspireerd op de Koreaanse keuken, met gerechten om te delen. Je mag hier drie gerechten kiezen uit een vast menu en zorg ervoor dat je Atoboy’s fried chicken niet overslaat. Die wordt geserveerd met pittige pindakaas, knoflook en een marinade van ananas en gefermenteerde jalapeño.

Fuku

110 Wall St, New York

Bij Fuku weten ze wel raad met een kip! Er zijn in totaal 7 vestigingen van deze hotspot, die onderdeel uitmaakt van de restaurantketen van David Chang. Die je weer kent van Momofuku en zijn beroemde steamed buns.

Ga hier voor de spicy chicken sandwich, de chicken dip sandwich of de Fuku fingers. Helemaal top zou de chimaek zijn: een hele kip, die in stukken is verdeeld en is gefrituurd. De ene helft is op smaak gebracht met chilisaus, de andere is gevuld met habanero. Daarbij krijg je gefrituurde augurk, uienbloemen, friet, kimchi, daikon en Marokkaans brood. Chimaek is alleen bij de vestiging op Wall Street verkrijgbaar.

Cheerscut

5 locaties verspreid door New York

Bij Cheerscut serveren ze gerechten geïnspireerd op de street food cultuur in Taiwan. Op avondmarkten in Taiwan struikel je bijna over de Taiwanese versie van fried chicken: kleine stukjes kip met een knapperig, gefrituurd jasje. In Amerika noemen ze deze variant ook wel popcorn chicken.

Cheerscut werd onder andere populair met hun Exploding Chicken Cutlet: een soort kipschnitzel waar héél veel gesmolten kaas uit druipt. Een andere winnaar: de Ninja Crispy Chicken XL. Deze enorme kipschnitzel is zó groot dat je er handschoentjes bij krijgt en wordt aangeraden om ‘m te delen. Vestigingen vind je ook buiten New York, in Australië, Taiwan, Singapore en China.

Grubstreet

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.