Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 19 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… ramen slurpen tijdens het Amsterdam Ramen Festival

Laat het woord ‘ramen’ vallen en we hangen aan je lippen. Dus toen we hoorden dat Amsterdam zou worden getrakteerd op een écht ramenfestival, moesten we daar natuurlijk heen, dat snap je.

Foodblogger Susam Pang van Bysam.nl organiseerde het allereerste ramenfestival van Nederland: Amsterdam Ramen Festival. Restaurant De Bajes aan de Utrechtsestraat in Amsterdam werd één gehele zondag lang omgetoverd tot het ultieme ramen-walhalla.

Ku Kitchen op Amsterdam Ramen Festival
Nancy van Batenburg voor Culy

Probeer ze allemaal

Het leukste aan zo’n festival: je kunt van alles proeven en vergelijken. Naast grote kommen ramen kon je namelijk ook kleine kommetjes bestellen, om zoveel mogelijk verschillende soorten ramen naast elkaar te kunnen slurpen.

Zo proefden we de heerlijke spicy chicken ramen van Tokyo Ramen Iki (héérlijk rijk en vol van smaak), stonden er een lange rij voor de vegetarische ramen (optioneel mét chashu) van Aginamu en serveerde KU Kitchen een pittige, vegetarische tantanmen met eiernoedels. Maar Vatten Ramen, Sushilee, en RamenBrothers uit Haarlem waren ook van de partij.

De spicy chicken ramen van Tokyo Ramen Iki

Ramenburger

Op het ramenfestival konden we bovendien voor het eerst in Nederland proeven van de ramenburger. Denk aan een burger, maar dan op een broodje gemaakt van samengeperste en knapperig gebakken ramennoedels. Chef Justin Brown (die je o.a. kent van Bao Buns Amsterdam) durfde het aan om deze creatie te serveren.

Ons oordeel? We zijn er (nog) niet van overtuigd dat we de ramenburger misten in ons leven. Knapperige ramennoedels zijn best lekker (handen omhoog als je als kind ook weleens instant ramen zó uit het pakje hebt gegeten – niks om je schuldig over te voelen overigens, David Chang doet het ook…), maar wij hebben toch liever een zachte burger bun.

Ramenburger

Ramenbier van De Prael

Nog zo’n special die je alleen op het Amsterdam Ramen Festival kon proeven: ramenbier! Brouwerij De Prael brouwde speciaal voor het festival een bitter blond bier dat perfect bij ramen past. Gebrouwen op de wallen, lekker bij ramen. Daarnaast waren er lekkere cocktails met JinzuGin en werd er – natuurlijk! – ook sake geschonken.

Lees ook: Hupsake! Op deze plekken kun je lekker sake drinken

Of er volgend jaar een volgende editie van Amsterdam Ramen Festival komt? Wij hopen het. Houd Culy in de gaten voor meer info.

Trek in ramen? Dit zijn dé ramen hotspots in Nederland:

De beste plekken om ramen te eten in Nederland

Ramenbier van De Prael
Vegetarische ramen
Ku Kitchen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.