Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 20 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Spicy ramen met miso en kip (tantanmen)

De recepten die Jennifer Joyce deelt in haar nieuwe boek My Asian Kitchen schitteren van de pagina’s af. In het boek deelt ze heerlijke Aziatische recepten, zowel traditioneel als modern. Zoals dit recept voor tantanmen: spicy ramen met miso en kip. Om je chopsticks bij af te likken!

Jennifer: “Dit ramengerecht is van origine afkomstig uit Szechuan en heet dandan-noedels. Er zit sesamzaad, chilipasta en een schat aan andere, heerlijke soja-achtige elementen in. Volgens de traditie hoort er fijngesneden varkensvlees in, maar ik geef de voorkeur aan kippendijen. Snijd de kip fijn in je keukenmachine.”

Tantanmen: Spicy ramen met miso en kip

Spicy ramen met miso en kip

Verhit de kippenbouillon in een grote steelpan en laat zachtjes koken. In de keukenmachine pulseer je het kippenvlees fijn.

Verhit de sesamolie in een grote koekenpan, voeg de knoflook en gemberwortel toe en stoof ze in 4 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de kip toe en bak die in 5 minuten bruin.

Maal het sesamzaad fijn en meng het in een kommetje met de miso, mirin, sojasaus en chilisaus. Schep de kip hierin om en zet even weg.

Blancheer de groenten 30 seconden in een grote pan met ruim kokend water, haal ze er meteen uit. Spoel ze koud af, zet even weg. Kook de eieren in hetzelfde water in 4 minuten zacht, leg ze in ijskoud water om af te koelen.

Voeg nu de ramennoedels toe aan het water en kook ze in 3 tot 4 minuten al dente. Roer zachtjes door zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

Giet ze af en verdeel ze over vier kommen. Voeg de groenten toe, de kip en de chili-misosaus. Schenk nu de bouillon erover en leg er wat bamboescheuten op. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze in de kommen.

Dien meteen op en geef er nori, furikake, sesamzaad en yuzu- of limoensap bij om naar smaak zelf toe te voegen.

Noot van de auteur:

De smaak van deze soep staat of valt bij het gebruik van een goede bouillon, dus het loont zeker om de meesterlijke Aziatische kippenbouillon (zie pag. 77 in het boek) te maken. Als je weinig tijd hebt, kun je de bouillon in een snelkookpan maken. Dan heb je in een halfuur een bouillon waar je normaal gesproken 2 uur voor nodig hebt. Uiteraard kan kwalitatief goede bouillon van de supermarkt ook.

My Asian Kitchen van Jennifer Joyce

My Asian Kitchen van Jennifer Joyce (Good Cook) ligt in de (digitale) boekhandel voor € 24,95 euro. 

Meer ramen recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.