Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 28 nov 2017
Leestijd: 4 minuten

Hupsake! Op deze plekken kun je lekker sake drinken

Sake-liefhebbers, haal opgelucht adem. Want jullie favoriete drankje wordt tegenwoordig op steeds meer plekken geschonken. Op deze plekken in Nederland kun je lekker sake drinken:

Dertien – Rotterdam

Schiedamse Vest 30, Rotterdam

Dat is bijzonder: restaurant Dertien in Rotterdam is helemaal geen Japans restaurant. En tóch kun je er heerlijke sake drinken. Dat zit zo: ze zijn gewoon enorme liefhebbers van dit ambachtelijk gebrouwen drankje. Daarom hebben ze een aantal sake’s op hun menukaart staan die ze op verrassende wijze combineren met hun gerechten.

Raku – Uithoorn

Boerlagelaan 41, Uithoorn

Wij bestempelden Raku eerder al als één van de beste plekken om ramen te eten in Nederland. Maar ze mogen er ook bij in het lijstje van plekken om lekker sake te drinken. ‘s Avonds kun je er authentiek dineren, de lunchtijd is gereserveerd voor fantastische ramen.

Je kunt hier voor 5 euro een glaasje warme of koude sake drinken, de exclusievere sake gaat per fles. Wij zeggen: neem je vrienden mee en ga genieten.

restaurants met sake

Konnichiwa – Utrecht

Mariaplaats 9, Utrecht

Tussen alle all-you-can-eat sushi restaurants is Konnichiwa in Utrecht een welkome afwisseling. Het restaurant geldt al jaren als de beste sushitent van Nederland. En dat niet alleen: er zijn ook grote teppanyaki-platen waar je omheen kunt kruipen voor een stukje spektakel van de chef.

Bij Konnichiwa kun je kiezen uit enkele premium sake’s voor bij je sushi of sashimi.

Kiraku – Den Haag

Toussaintkade 31, Den Haag

Dit kleine restaurantje was één van de eerste authentieke sushirestaurants in Den Haag. En nog altijd is Kiraku een succesvol restaurant in de hofstad en bovendien één van de favorieten van culinair journalist Janneke Vreugdenhil. Hier vind je een goede selectie aan sake’s.

Noh – Den Haag

Prinsestraat 77, Den Haag

Noh is het jongere broertje van Kiraku. Hier hebben ze een mooie selectie warme en koude sake’s. Eet er de Spicy Dragon Roll of de King Crab maki inside out roll bij voor ultiem culinair genot.

Benkei – Den Haag

Denneweg 142

Bij Restaurant Benkei in Den Haag dronk de Culy-redactie ooit heerlijke sake uit een vierkant, houten bakje. Wat het afmaakte, was het snufje zout op de rand. Een aanrader dus! Soms drinken we het thuis nog steeds zo.

plekken sake drinken

EN – Amsterdam

Dusartstraat 53, Amsterdam

Bij Japans restaurant EN hebben ze een aparte sake kaart, met heel veel verschillende soorten sake. Van sparkling tot aan licht & geurig of juist met een volle body. En over volle body’s gesproken: die krijg je hier ook, want restaurant EN is ontzettend populair vanwege de fantastische gerechten.

De tent wordt gerund door Ryuji Ikemizu en Ken Osawa, die jarenlang als gastheer en kok werkten bij Yamazato in het Okura Hotel. EN is hun eigen Japanse restaurant met dezelfde kwaliteit als bij het Okura, maar dan voor een leukere prijs.

De Japanner – Amsterdam

Albert Cuypstraat 228, Amsterdam

De Japanner in Amsterdam is geïnspireerd op de Izakaya: kleine Japanse barretjes waar Japanners na hun werk neerstrijken om een sake achterover te slaan en wat kleine hapjes te eten. Hier kom je voor bier, sake en fingerfood. En natuurlijk voor de Amsterdamse gezelligheid.

Taiko (in het Conservatorium Hotel) – Amsterdam

Van Baerlestraat 27

Taiko in het Conservatorium Hotel is één van onze favoriete restaurants. Topchef Schilo van Coevorden maakt iedere keer weer indruk met zijn gerechten en ook de bijpassende wijnen en sakés. Het restaurant beschikt zelfs over een heuse sakesommelier! Wij dronken er ooit een heerlijke koude, lichte kizan sake en een zwaardere, verwarmde furosen nakagumi saké.

saké drinken

Tunes Bar (in het Conservatorium Hotel) – Amsterdam

Van Baerlestraat 27

En als je Taiko hebt gehad, mag je ook Tunes niet missen. Deze bar in het Conservatorium Hotel schenkt heerlijke gin-tonics, maar reken maar dat je er ook een goede sake kunt drinken! Eventueel met bijpassende Aziatische hapjes.

Sakébar Ginjo (in restaurant Hosokawa) – Amsterdam

Max Euweplein 22, Amsterdam

Japans restaurant Hosokawa is een verborgen pareltje aan het Max Euweplein in Amsterdam. Direct bij de entrée loop je tegen hun eigen sakebar aan, Ginjo genaamd. Hier kun je exclusieve sake’s drinken of cocktails op basis van de Japanse rijstwijn. Kampai!

Choux – Amsterdam

De Ruyterkade 128, Amsterdam

Nog zo’n verrassende plek in de lijst: het populaire Choux in Amsterdam. Dit restaurant staat vooral bekend om haar toffe groentegerechten en mooie bijpassende wijnarrangementen. Daar sneaken ze regelmatig ook een sake tussen. Leuk!

saké drinken in nederland

We zijn altijd op zoek naar andere plekken in het land waar je fantastische saké kunt drinken. Ken jij zo’n plek? Laat het ons weten!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.