Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Nieuws 19 feb 2019

Goed nieuws: KitKat matcha is nu ook officieel in Nederland te koop!

Geweldig nieuws voor fans van de (groene) KitKat matcha! De – misschien wel meest populaire – KitKat smaak green tea matcha is nu ook gewoon in Nederland te koop. Vanaf eind februari scoor je ‘m bij AH to Go. Daarna gaat ‘ie richting de supermarkten.

Wij vroegen het weleens lief aan vrienden die naar Japan gingen. En we sprongen een gat in de lucht als we ‘m online tegenkwamen, of in een obscure toko: de KitKat green tea matcha. Net zo groen als ‘ie klinkt en vooral zo lekker vanwege die subtiele, licht-bittere matcha smaak.

Lees ook: Alles wat je moet weten over matcha: de fijnste groene thee

KitKat green tea matcha

KitKat green tea matcha

De candybar werd in 2004 uitgebracht in Japan, toen KitKat een nieuwe technologie ontdekte om matcha-poeder in chocolade te mengen. Even daarvoor, in 2000, kwam daar trouwens officieel de eerste KitKat-met-een-smaakje op de markt: dat was de KitKat aardbei.

Hebben we ook nog de KitKat Ruby – de befaamde roze KitKat – die we sinds april vorig jaar in de Nederlandse supermarkt kunnen kopen.

De groene KitKat green tea matcha ligt dus vanaf eind deze maand (en dat is het al bijna!) bij alle filialen van AH to Go. “Andere retailers zullen snel volgen”, aldus Nestlé.

KitKat matcha

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Goed nieuws: KitKat matcha is nu ook officieel in Nederland te koop!
Sluiten