Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 19 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Goed nieuws: KitKat matcha is nu ook officieel in Nederland te koop!

Geweldig nieuws voor fans van de (groene) KitKat matcha! De – misschien wel meest populaire – KitKat smaak green tea matcha is nu ook gewoon in Nederland te koop. Vanaf eind februari scoor je ‘m bij AH to Go. Daarna gaat ‘ie richting de supermarkten.

Wij vroegen het weleens lief aan vrienden die naar Japan gingen. En we sprongen een gat in de lucht als we ‘m online tegenkwamen, of in een obscure toko: de KitKat green tea matcha. Net zo groen als ‘ie klinkt en vooral zo lekker vanwege die subtiele, licht-bittere matcha smaak.

Lees ook: Alles wat je moet weten over matcha: de fijnste groene thee

KitKat green tea matcha

KitKat green tea matcha

De candybar werd in 2004 uitgebracht in Japan, toen KitKat een nieuwe technologie ontdekte om matcha-poeder in chocolade te mengen. Even daarvoor, in 2000, kwam daar trouwens officieel de eerste KitKat-met-een-smaakje op de markt: dat was de KitKat aardbei.

Hebben we ook nog de KitKat Ruby – de befaamde roze KitKat – die we sinds april vorig jaar in de Nederlandse supermarkt kunnen kopen.

De groene KitKat green tea matcha ligt dus vanaf eind deze maand (en dat is het al bijna!) bij alle filialen van AH to Go. “Andere retailers zullen snel volgen”, aldus Nestlé.

KitKat matcha

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.