Redactie
Redactie Afhalen 18 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

KU Kitchen & Bar

Op de altijd gezellige Utrechtsestraat in Amsterdam is onlangs het Japanse KU Kitchen & Bar geopend. Een schattig zaakje waar je terecht kunt voor goede & betaalbare Japanse hapjes, smaakvolle cocktails en altijd vriendelijk personeel. 

Bij binnenkomst word je meteen aangenaam verrast. Een grote bar die je uitnodigt tot het proeven van een een lekkere cocktail straalt je tegemoet en het bedienend personeel heet je vriendelijk welkom. Neem plaats aan een tafeltje aan de lange bank of nestel je met een groepje in één van de knusse zithoekjes.

Aan de muur siert een Japanse muurschildering en door de hele zaak ruik je de geuren afkomstig uit de kleine keuken achterin. Eenvoudig maar sfeervol, just the way we like it. 

De kaart
Op de kaart staan louter Japanse gerechten, waarbij sushi en sashimi de boventoon voeren. Daarnaast vind je nog een aantal andere traditioneel Japanse gerechten zoals gezouten edamame (sojaboontjes), wakame (zeewiersalade), verschillende yakitori van The Big Green Egg en één Koreaanse uitschieter: kimchi (het is ze vergeven).

De prijzen zijn vriendelijk: voorgerechten kosten tussen de €2,50 en €4,- (op de vier handrolls à 10,- na), voor €11,- heb je al een gevarieerde bentobox en salades variëren tussen de €4,50 voor een kleine versie, en €8,50 voor een grote.

Culy0001

Culy ontdekt…
Ondanks dat het moeilijk kiezen is met een kaart waarop alleen maar lekkere gerechten staan, zijn we er toch uitgekomen. Zo beginnen we de avond met een virgin mojito (mét verse aardbeien) en een bakje gezouten edamame. Echt een aanrader, want zo lekker hebben we de boontjes nog nooit gegeten.

Vervolgens kiezen we de seafood bento met daarin 10 maki’s (met rauwe en in teriyaki gemarineerde zalm, tonijn, surimisticks en tempura garnalen), twee nigiri’s (tonijn en zalm) en twee super sappige tempura garnalen. Vooral de zalm en garnalen zijn erg lekker, de tonijn smaakt een beetje laf.

Culy0009

Ook bestellen we nog één van de ‘special rolls’, gevuld met stukjes eendenborst. Hierin zit veel te veel (te droge) eend, waardoor we het stukje amper weg krijgen. Jammer!

Maar, de crispy duck salad maakt alles goed. Een prachtige kom gevuld met sla, komkommer, gefrituurde lotuswortel en super sappige, krokante stukjes eendenborst gemarineerd in hoisin. Hoewel we eigenlijk vol zitten, blijven we maar snoepen…

Culy0006Culy0008

De conclusie
Komen we terug? Jazeker. Ondanks dat er twee (weliswaar kleine) missers waren, was de rest erg smakelijk en is er voor ieder wat wils te bestellen.

Daarnaast zijn de prijzen allervriendelijkst, het personeel behulpzaam en zijn zelfs de alcoholvrije cocktails om naar huis over te schrijven. Fijn!

KU Kitchen & Bar is woensdag tot en met zondag geopend vanaf 12:00 voor lunch, borrel en diner. Daarnaast is het ook mogelijk om alle gerechten van de kaart af te halen. Kijk op de Facebook-pagina voor meer informatie. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.