Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 18 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Cinemangé: een filmavond met fijne foodfilms, interessante sprekers en lekker eten

Een avondje film kijken doen we maar al te graag. En nog liever doen we dat onder het genot van wat lekkers te eten en drinken. Dat dachten de mensen Food Cabinet, The Food Line Up en Melkweg Amsterdam ook en introduceren daarom Cinemangé. Een avond met goede foodfilms, interessante sprekers en bijpassend (en lekker!) eten.

De eerste editie van de film- en foodavond vindt plaats op donderdag 21 februari en staat in het teken van schapen en schapenkaas.

Foodfilm, spreker & tasting

Het concept is simpel. Tijdens een avondje Cinemangé kijk je een fijne foodfilm. Na de film komt er een spreker langs die vertelt over het onderwerp en in gesprek gaat over de film. Aansluitend kan er lekkers worden geproefd dat in het teken staat van het thema van de avond.

De eerste editie: Schapenheld

Het thema van de eerste editie is ‘ambacht onder druk’ en tijdens de avond wordt de film Schapenheld uitgezonden. Een documentaire van Ton van Zantvoort over een Brabantse schapenherder die vecht voor zijn idealen als traditionele schapenherder in het voedselsysteem van nu.

Na de film vertelt Peter van de Voort (van Remeker kaas) hoe het is om vanuit bepaalde idealen een boerenbedrijf op te bouwen en gaat hij graag in gesprek over het ambacht in het moderne voedselsysteem.

En het is geen échte filmavond zonder lekker eten. Tijdens de eerste editie kan je proeven van een bijzondere schapenkaasplank met kaasjes van kleinschalige producenten.

Filmpje pakken?

Hou je wel van de combinatie film en food en wil je er graag bij zijn? Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar via de website van de Melkweg. Een kaartje kost € 15,- euro. De zaal opent 21 februari om 19:00. Locatie: Melkweg Amsterdam (Lijnbaansgracht 234A).

Heerlijk voor tijdens een filmavondje: Zelfgemaakt popcorn-ijs

De volgende edities

Na de eerste filmavond volgen er nog twee. Op 10 april speelt het thema vleesvervangers de hoofdrol en kijk je de documentaire Soyalism. De laatste editie vindt plaats op 5 juni en staat in het teken van klimaatverandering met de film Thank You For The Rain.

Ook leuk: Van deze beroemde filmscènes krijg je gegarandeerd trek

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.