Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Inspiratie 11 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 6 lekkerste alternatieven voor pangasius en tilapia

In elke willekeurige supermarkt zal je het zien liggen: tilapia en pangasius filet. Vaak ingevroren in het vriesvak, maar de witte stukken vis zijn ook vaak in het schap van de verse vis terug te vinden. Toch wordt het de laatste tijd afgeraden om voor deze vissoorten te gaan, omdat de vis niet op een verantwoorde manier gekweekt zou worden. Gelukkig  zijn er nog veel meer lekkere vissoorten die wel een plekje in de spotlights verdienen. Wij zetten 6 alternatieven voor pangasius en tilapia voor je op een rijtje.

We snappen wel dat pangasius en tilapia populair zijn. Beide visjes zijn gemakkelijk te bereiden, smaken niet té vis-achtig en het is in verhouding met andere vis erg goedkoop. Maar begrijp ons niet verkeerd, er zwemmen ook nog andere vissen in de zee! Als je een alternatief voor tilapia en pangasius zoekt, ben je hier aan het goede adres.

6 alternatieven voor pangasius en tilapia die je bij je visboer vindt:

Meerval

Meerval lijkt wel een beetje op tilapia. Het heeft een milde smaak en een vrij stevige textuur. Meerval is jaarrond goed verkrijgbaar.

Chili-limoenvis

Zeebaars

Ook zeebaars heeft wel iets weg van tilapia. De vis is mild van smaak en heeft een stevige textuur. Mocht je wilde zeebaars op je bord hebben liggen, dan zal de smaak iets aanweziger zijn. We maakten al eerder dit heerlijke recept met zeebaars: chili-limoenvis met maiscrème en bimi.

Rode snapper

De naam doet het beestje eer aan: de rode snapper heeft prachtige rode schubben. De vis zelf is lichtroze van kleur en heeft een zachte, vochtige textuur. Ook rode snapper is vrij mild van smaak. Fun fact: veel vis die verkocht wordt onder de naam ‘snapper’ is helemaal geen snapper, maar een andere vissoort.

Forel

Forel is een makkelijk visje. Forel heeft een zachte, boterachtige smaak. De textuur is medium-stevig. Vaak is forel roze van kleur (een beetje zoals zalm), maar dit hoeft niet zo te zijn. Soms kan forel ook oranje of wit zijn. Het ligt er helemaal aan wat die forel gegeten heeft. Benieuwd naar forel à la meunière? Wij hebben hier het recept.

kabeljauw beurre blanc botersaus

Kabeljauw

Kabeljauw is erg smaakvol en heeft mooi, helder wit visvlees. Het heeft een vrij stevige textuur. Bij Culy koken we vaker met deze heerlijke vissoort, zoals deze kabeljauwfilet met pancetta en pasta pesto.

Koolvis

In veel opzichten lijkt koolvis op kabeljauw. Het is een voordelig visje dat je kan bakken, grillen en stomen. Het heeft een vrij neutrale smaak, waardoor hij in veel gerechten gebruikt kan worden.

De allerlekkerste recepten met vis:

vis gaar

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.