Redactie
Redactie Aziatisch 11 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Mi-Yao: voor authentiek Aziatisch eten in Amersfoort

Een paar jaar geleden zat er nog een beruchte coffeeshop, maar daar is niets meer van te zien. In een maand tijd wisten de eigenaren van Mi-Yao in Amersfoort dit pandje om te toveren tot een restaurant. Klein Bangkok: dat is hoe de eigenaressen het restaurant noemen. Het is er klein, maar fijn en vooral een plek waar je naartoe gaat voor heerlijk, authentiek Aziatische eten.

Mi-Yao is natuurlijk een woordspeling op Ni Hao; hallo in het Chinees. En we beginnen spontaan te spinnen van de menukaart. Je vindt hier authentiek Aziatisch eten. In de keuken staat dan ook een Thaise chef, die een ster is in de Thaise, Vietnamese en Birmese keuken.

Mi-Yao Amersfoort
Bron: Mi-Yao

Mi-Yao als een kat

De wanden in het restaurant hebben ze zelf beschilderd en die staan vol met tekeningen van tijgers en Aziatische vrouwen. Aan het plafond hangen kleurige vrolijke parasols. Eigenaressen Rianne en Annelie raakte geïnspireerd door Aziatisch eten tijdens hun stages in China en Thailand.

Behalve de bekende gerechten zoals dumplings, springrolls en curry’s serveert de kok ook heerlijke familiegerechten. Hiermee onderscheidt het kleine restaurantje in Amersfoort zich van street-food hotspots en is het een absolute must-visit!

Alles samen delen

In het knusse Mi-Yao passen maar 24 mensen en dat is tegelijkertijd de charme van het restaurant. Je vindt hier een wisselende uitgebreid shared dining menukaart. Denk aan Koreaanse gefrituurde bloemkool, Tod Mun Pla (viskroketjes), sweet mango pork salad en coqilles & shi-itake.

Pittige gerechten staan met een vlammetje aangegeven op de kaart en als ze zeggen pittig bedoelen ze ook pittig! Ook vegetariërs zijn bij bij Mi-Yao op de juiste plek, want er worden genoeg vega hapjes geserveerd.

Het adres van Mi-Yao:

Krommestraat 41
Amersfoort

Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 18:00 tot 22:00 uur.

Meer Aziatisch eten:

Mi-Yao Amersfoort

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.