Lunch 19 nov 2015 Culy

Zo maak je een klassieke eiersalade

Eigenlijk nog steeds altijd goed: de klassieke eiersalade. Dit heerlijke recept komt van Mirjam van de fijne blog Veggie very much. En ook fijn: eiersalade maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen net even weten hoe het moet.

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, acht ei is een overheerlijke eiersalade. Aan de slag!

Zelf eiersalade maken

Kook 8 eieren tot ze hard zijn. Dat doe je zo: zet een pan met koud water op met daarin 1 theelepel zout en doe de eieren daarin. Breng aan de kook en zet je kookwekker op 12 minuten.

Snijd ondertussen de peterselie heel fijn. Je kunt wat dunne stengeltjes mee snijden, maar de harde, dikkere stengels laat je achterwege. Snijd de halve ui heel fijn. Snijd de kleine augurkjes in dunne plakjes. Mix alles in een ruime schaal, en voeg de mayonaise en mosterd toe.

Pel de eieren en snijd ze met een eiersnijder of scherp mes fijn. Voeg ze toe aan het mayo-mengsel en breng de eiersalade op smaak met zout en peper.

Ook lekker: Zelf eiersalade met truffel maken

eiersalade

Dit kan je ook maken met ei

Ingrediënten

  • 1 theelepel zout
  • 8 medium eieren
  • 2 handjes verse platte peterselie, fijngesneden
  • 1/2 rode ui
  • 20 kleine augurkjes, of een grote hand vol
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 grote theelepels Dijonmosterd
  • Zeezout en versgemalen peper

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox

Reageer op artikel:
Zo maak je een klassieke eiersalade
Sluiten